3 lilla kända intervjublundrar som kostar dig

Comstock Images / Comstock / Getty Images

Du har antagligen inte gjort något så upprörande som detta under en anställningsintervju, men chansen är att du har gjort ett misstag som kostade dig jobbet. Ofta lämnas intervjuade undrar vad som gick fel när erbjudandet inte kommer efter en intervju.

Lyckligtvis är många av de gaffer som intervjuarna skakar av lätt att undvika. Här är tre.

Underrated Blunder # 1: Gör intervjun om dig

Att dyka upp och helt enkelt försöka “klara sig genom intervjun” är inte ett recept på framgång, säger Darrell Gurney, karriärcoach och författare till Ansök aldrig om ett jobb igen. Inte heller fokuserar du bara på dina personliga styrkor. I den här ekonomin måste arbetssökande komma med idéer för förbättringar i företaget och prata om hur deras styrkor kan gynna företaget. ”Gå in ur synvinkeln av att presentera ett värderingsförslag”, säger Gurney. "Vad du kan ta med, vilka specifika idéer du har för att förbättra saker, vilka uppgifter du skulle ta bort för att göra deras liv enklare?"

Underrated Blunder # 2: Försummar att skicka ett tackmeddelande

Kommer du ihåg de två magiska orden som du lärde dig vid fem års ålder för att visa tacksamhet? De är fortfarande mycket viktiga. Experter säger att det är viktigt att skicka en uppföljningstack till en intervjuare efter intervjun. "Den anteckningen ska visa att du lyssnade på hennes behov, utmaningar och bekymmer", säger Roy Cohen, karriärcoach och författare till_The Wall Street Professional's Survival Guide_. "[Och] att du har unika kvalifikationer som gör att du kan ta itu med dessa viktiga behov, utmaningar och problem." Cohen förklarar att uppföljning skapar investeringar. ”Om du inte följer upp för att visa ditt intresse kommer en annan och kanske mindre kvalificerad kandidat att göra det. Det är så du jämnar ut konkurrensen. ”

Underrated Blunder # 3: Ignorerar konversationsaspekten

Både Cohen och Gurney är överens om att en intervju är en konversation. Därför är samtal över din intervjuare, avbryter eller misslyckas med att engagera din intervjuare. "Dagens yngre människor, skickliga på korta och söta texter och inlägg via sociala medier ... är inte så kunniga att bara kunna prata", säger Gurney. Konversation ansikte mot ansikte kräver kroppsspråk som visar intresse. Behåll ögonkontakt, nick och le under en intervju för att undvika att verka robot. Cohen tillägger att utvärdering av tonen och tempot i intervjun kan också hjälpa. ”En intervju är i grunden en konversation ... inte en debatt och definitivt inte ensidig. Var noga med hur du engagerar ... är det en konversation eller en föreläsning? ” Låt din intervjuare avsluta hela frågan innan du svarar och håll din röst animerad, men höj aldrig din röst för att få en poäng över.