Så här får du strömmande ljud på Tumblr

Tumblr innehåller ett alternativ för att strömma ljud från ett molnlagringskonto, så att du kan kringgå den dagliga gränsen på 10 MB för överföring av ljudfiler. Processen är ganska enkel, men först måste du prenumerera på en molnlagringstjänst och ladda upp musik till ditt konto. De flesta tjänster erbjuder en gratis prenumeration med olika bandbredd och lagringsgränser, beroende på tjänsten.

Välj en molnlagringstjänst

Välj en molnlagringstjänst som erbjuder offentliga länkar till filer; den bästa tjänsten för dig beror på hur många låtar du vill strömma och hur mycket trafik din blogg får. För att öppna ett konto, besök en webbplats som SoundCloud, Dropbox eller SugarSync och starta en prenumeration (länkar i resurser). En gratis Dropbox-prenumeration inkluderar 2 GB lagringsutrymme och upp till 20 GB daglig streaming, medan ett betalt konto innehåller upp till 500 GB lagringsutrymme och 200 GB dagligen streaming. SugarSync erbjuder en gratis 5 GB-prenumeration med 10 GB daglig streaming, medan betalda prenumerationer erbjuder upp till 250 GB daglig streaming. SoundCloud begränsar inte din strömmande bandbredd men begränsar ditt lagringsutrymme, beroende på din prenumeration. Ett gratis SoundCloud-konto innehåller 120 minuters ljudlagring.

Ladda upp ditt musikbibliotek

När du har skapat ett konto kan du ladda upp musik enligt samma steg för varje tjänst. Klicka på knappen "Ladda upp" på huvudkontosidan och välj ett spår från din dator. När du laddar upp en låt visar din kontosida en offentlig länk till filen. Dropbox visar automatiskt länken, men du måste klicka på "Dela" för att visa den i SugarSync eller SoundCloud.

Öppna en separat webbläsarflik, besök Tumblr och logga in på ditt konto. Välj den blogg som du vill strömma musik på och klicka på fliken "Ljud". Välj ”Extern URL” och klistra in låtens offentliga länk i adressrutan. När du har klistrat in länken visas flera alternativ i fönstret. Ange en sångtitel i rutan Titel och klicka sedan på "Lägg till albumkonst" för att ladda upp en bild från din dator om du har albumbilder. Spåret är omedelbart inbäddat i Tumblrs inbyggda ljudspelare på din blogg när du klickar på "Lägg upp".

Bädda in en strömmande spellista

Många strömmande musikwebbplatser ger en länk för att dela en spellista på din blogg. Besök en webbplats som Spotify, Pandora eller Grooveshark för att öppna ett konto (länkar i resurser). Bädda in en Spotify-widget på din blogg genom att högerklicka på en låt, ett album eller en spellista på webbplatsen och välja "Kopiera Spotify-URL." Besök sidan Spotify Play Button, klistra in URL: en i adressrutan och kopiera HTML-koden som genereras i textrutan (länk i Resurser). Bädda in en Pandora-spellista genom att besöka sidan Pandora bloggflöden, välja en sidofältmall, ange din e-postadress i Listens e-postfält och klicka på "Skapa HTML" (länk i resurser). Bädda in en Grooveshark-spellista genom att skapa eller visa en spellista, klicka på "Dela", välja "Mer" och välja "Bädda in." Gå tillbaka till din Tumblr-sida, välj din blogg och klicka på "Redigera HTML." Klistra in den kopierade koden var som helst i HTML-brödtexten och klicka på "Spara". Din streamingwidget publiceras omedelbart till din blogg.

Övervaka din bloggs trafik

Lägg till Google Analytics i din blogg för att säkerställa att du inte överskrider din bandbreddsgräns. Besök Google Analytics-webbplatsen och skapa ett nytt konto (länk i resurser). När du har skapat ett konto visas en spårningskod. Kopiera den här koden och öppna din Tumblr-instrumentpanel i en ny webbläsarflik. Välj din blogg, klicka på "Redigera HTML" och klistra in spårningskoden innan den avslutande "”Tagg. Övervaka din bloggs trafik genom att logga in på Google Analytics och välja din blogg från huvudkontosidan. Även om dessa mätvärden inte ger specifik information om din strömmande bandbredd, kan de berätta hur många besökare som har sett din sida. Om din blogg får mer än 2000 sidvisningar per dag, kolla in ett betalt molnlagringsabonnemang för att undvika att ditt konto förbjuds på grund av att du använder för stor bandbredd.