Hur man rensar Spotlight-sökhistorik på iPhone och iPad

Om du har använt Spotlight-sökningen på din iPhone eller iPad kan du ha märkt att den visar dina söktermer under sökfältet men ger inget sätt att rensa dessa söktermer. Även om Apple ännu inte har tillhandahållit ett alternativ att rensa sökhistoriken för spotlight, finns det en lösning som kan hjälpa dig att rensa din spotlight-sökhistorik på iPhone eller iPad.

Spotlight-sökning på iPhone

Det bästa med Spotlight-sökning är att det gör att du kan söka efter saker på internet (som en webbläsare) och också låter dig söka efter saker som finns på din iPhone (kontakter, bilder, låtar, appar etc).

Du kan enkelt komma åt Spotlight Search på din iPhone genom att dra ner på startskärmen och använda den för att snabbt starta appar och spela dina favoritlåtar genom att skriva namnet på låten i sökfältet.

Som du kan föreställa dig är det mycket lättare och snabbare att få fram en låt genom att bara skriva in namnet i sökfältet än att gå igenom processen att leta efter Musik-appen, starta Musik-appen och sedan hitta låten genom att bläddra igenom den långa listan av låtar på din iPhone.

Det råder ingen tvekan om att strålkastarsökningen är en användbar funktion att ha på din iPhone, särskilt för de användare som har en stor musiksamling och dussintals appar som finns på sin iPhone eller iPad.

Rensa Spotlight-sökhistorik på iPhone eller iPad

Som nämnts ovan kan Spotlight Search avslöja din sökhistorik, eftersom den tydligt visar dina söktermer under spotlight-sökfältet.

Det finns inget officiellt sätt att rensa Spotlight Search History, men det finns en enkel lösning som gör att du kan rensa Spotlight Search-historiken på iPhone eller iPad.

1. Tryck på Inställningar på startskärmen på din iPhone eller iPad.

2. Klicka sedan på Allmänt.

3. Bläddra nedåt på skärmen Allmänt och tryck på Spotlight Search.

4. På nästa skärm växlar du omkopplaren bredvid Siri-förslag till läget OFF (Se bild nedan).

5. Därefter kan du slå tillbaka Siri-förslag till PÅ-position igen, så att du kan fortsätta använda Spotlight-sökningen på din iPhone.

Den här enkla handlingen om att stänga av Siri-förslag rensar din Spotlight-sökhistorik på iPhone och genom att slå tillbaka Siri-förslag till läge PÅ kan du fortsätta använda Spotlight-sökning med en ren skiffer.

Förhoppningsvis kommer möjligheten att rensa sökhistoriken för spotlight att läggas till av Apple i en av de kommande iOS-uppdateringarna. Tills det händer kan du använda denna lösning för att rensa Spotlight Search-historiken på din iPhone eller iPad, när du känner behov av det.