Så här skapar du en grupppolicy för att ta bort Internet Explorer-cache (5 steg)

Oavsett om du använder en delad dator eller en med en gäst- eller roamingprofil kan webbläsarens integritet vara ett problem i ett system som du inte har exklusiv åtkomst till. Om du vill försäkra dig om att andra inte kan se din webbhistorik är det den enda säkra lösningen att ta bort all webbläsarcache och tillfälliga internetfiler. För att automatisera skyddet av din integritet när du surfar på webben kan du skapa en grupppolicy som raderar Internet Explorer-webbhistoriken och alla tillfälliga internetfiler varje gång någon loggar ut från Windows eller stänger av datorn.

Steg 1

Logga in på Windows med ditt användarnamn och lösenord för administratören.

Steg 2

Tryck på "Windows + R" för att öppna en dialogruta Kör och skriv sedan "gpedit.msc" i fältet "Öppna". Tryck på "Enter" eller klicka på "OK". Om ett varningsmeddelande för användarkontokontroll visas på skärmen, klicka på "Ja".

Steg 3

Klicka på pilen bredvid "Datorkonfiguration" i fönstret Lokal grupprincipredigerare. Klicka på "Administrativa mallar | Windows-komponenter | Internet Explorer | Avancerad sida."

Steg 4

Rulla ner till och dubbelklicka på "Töm temporära internetfiler när webbläsaren är stängd" i listan Inställningar. Välj alternativet "Aktiverat" i popup-fönstret. Klicka på "Apply" och sedan på "OK". Stäng fönstret Editor för lokal grupprincip.

Logga ut från Windows och logga in igen. Öppna Internet Explorer och surfa på internet normalt. När du stänger Internet Explorer raderar Windows tillfälliga Internetfiler automatiskt.