Fördelar och nackdelar med smartphones

Det är nästan omöjligt att gå ut offentligt utan att se någon tappa bort en smartphone. Dessa enheter, som kombinerar många av applikationerna på en dator med en mobiltelefon, har blivit ett sätt att leva för många människor. Innan du bestämmer dig för om du ska få en smartphone bör du överväga fördelarna och nackdelarna.

Förmågor

När det gäller funktioner överträffar smartphones som BlackBerry, Android, iPhone och Windows Phone sina mindre tekniskt avancerade motsvarigheter som grundläggande clamshell eller flip-stil-telefoner.

Grundläggande mobiltelefoner tillåter användare att prata, texta och använda begränsade funktioner som en miniräknare och väckarklocka och ibland surfa på Internet i en mindre än optimal webbläsare. Smartphones erbjuder användarna möjlighet att checka in på sociala mediasidor, skicka och ta emot e-post, utföra transaktioner på bankkonton, betala räkningar, läsa böcker, chattvänner, titta på tv och filmer, surfa på Internet, kontrollera vädret eller de senaste sportresultaten och mer. Utvecklare lägger ständigt till applikationer som kan laddas ner till smartphones så att de kan göra mer.

bekvämlighet

Eftersom smartphones erbjuder fler funktioner än grundläggande mobiltelefoner erbjuder de en känsla av bekvämlighet som andra telefoner helt enkelt inte erbjuder.

Bland smartfunktionerna finns GPS-applikationer, som ger användarna vägbeskrivning till var som helst från nästan vilken plats som helst. Bankapplikationer gör det möjligt för användare att kontrollera sina kontosaldon och utföra överföringar, betala räkningar och, i vissa fall, insättningscheckar. Sociala nätverk, e-post och snabbmeddelandeapplikationer gör det möjligt för användare att hålla nära kontakt med vänner, familj och kollegor. Kontrollera vädret, de senaste nyhetsrubrikerna, filmtiderna, lagerställningen och till och med öppettiderna i en butik eller restaurang gör smartphones perfekta för någon som vill ha dessa bekvämligheter.

På en grundläggande mobiltelefon kan användare slutföra många av dessa uppgifter genom att ringa till sin bank, aktiemäklare, väderlinje eller biograf, men dessa alternativ är begränsade och kan ta mer tid än de skulle göra på en smartphone.

Kosta

En av de största nackdelarna med smartphones är kostnaden för att äga och driva dem.

Din månatliga mobiltelefonräkning för en smartphone kommer utan tvekan att vara högre än för en grundläggande mobiltelefon. Stora mobiltelefonoperatörer som Verizon, AT&T, T-Mobile och Sprint-användare kan förvänta sig att betala $ 75 till $ 120 per månad för en smartphone - plus skatter och avgifter. Dessa avgifter kan bli ännu mer för tunga användare.

Månadsplaner för grundläggande mobiltelefoner varierar vanligtvis mellan $ 10 och $ 60 per månad, beroende på hur många minuter och textmeddelanden du vill köpa.

Kostnaden för själva smarttelefonen är också en övervägande. Smartphones kan säljas för $ 600 eller mer. En av fördelarna med att logga in med en större mobiloperatör är att en rabatt vanligtvis erbjuds när du öppnar ditt konto och tecknar ett serviceavtal med företaget. Med ett avtal kan kunder vara berättigade att ta emot smarttelefoner till en mycket mer överkomlig kostnad - ibland till och med gratis. Att underteckna avtalet är ett incitament för företaget att erbjuda kunderna dessa incitament. Men om du vill bryta kontraktet innan det löper ut, finns det vanligtvis en avgift som kan gå över $ 100.

Icke-kontrakt, förbetalda mobiltelefonföretag som Virgin Mobile, Cricket, U.S. Cellular, Revol och Straight Talk kan erbjuda betydligt billigare månadsplaner för smarttelefonkunder. Dessa månadsplaner sträcker sig från $ 35 till $ 75 per månad och erbjuder jämförbar service med deras motsvarande månadsfakturerade.

Till skillnad från efterbetalda stora mobiltelefonföretag tar förbetalda företag vanligtvis kunderna fullt pris för den faktiska smarttelefonen. Med en förbetald plan kan kunderna förvänta sig att betala $ 200 till $ 600 för handenheten ensam.

Drift

Medan smartphones kan göra mycket mer än en grundläggande mobiltelefon är de också mer benägna att gå sönder eftersom de har fler delar att bryta. Smartphones fungerar som en liten dator och har tusentals delar som potentiellt kan orsaka problem. Från frysning till kraftstängning av applikationer och problem med att starta, smartphones utgör många av samma potentiella problem som en dator eller surfplatta.

De flesta nya smartphones täcks av en fabriksgaranti i ett till två år efter köpet, men utöver det, om telefonen lider av programvara eller hårdvara, är det upp till kunden att byta ut telefonen. Försäkringsplaner som erbjuds via telefonoperatören kan ta upp en del eller hela kostnaden för en ny telefon om smarttelefonen inte fungerar eller till och med om den försvinner, blir stulen eller skadad. Försäkringsplaner för smartphones kan vara dyra, men kan lägga till allt från $ 10 till $ 20 per månad på återkommande månadsavgifter.

Begagnade smartphones

En begagnad smartphone kostar mindre än en ny men ger fortfarande mycket av den funktionalitet du behöver. Begagnade telefoner kan köpas till mindre än detaljhandelspris på auktionswebbplatser som eBay; Du kan också hitta dem annonserade på Craigslist eller i en lokal tidnings rubrik för annonser. Innan du köper en begagnad smartphone ska du kontrollera att telefonen inte har en förfallodag från det företag som ursprungligen sålde den. Företag som Sprint, Virgin Mobile och Verizon kan göra telefonen oanvändbar om det finns en förfallen räkning associerad med den - även om räkningen inte är den nya ägarens ansvar.