Hur man automatiskt nästa sida på Tumblr

När du rullar förbi de första tio inläggen på din Tumblr-instrumentpanel, visar webbplatsen en länk för att visa de tio nästa inläggen på en separat sida. Din blogg innehåller också navigeringslänkar för nästa och tidigare sidor med blogginlägg. Ändlös rullning gör det dock möjligt för Tumblr att automatiskt ladda nästa sida med inlägg när du når slutet av de första tio. Du kan aktivera oändlig rullning på din instrumentpanel genom dina kontoinställningar och på din blogg genom ditt val av tema.

På instrumentpanelen

När du är inloggad på Tumblr klickar du på kugghjulsikonen för att besöka sidan med anpassningar. Välj fliken "Dashboard" och markera sedan rutan bredvid "Enable Endless Scrolling". Klicka på knappen "Spara" för att spara dina ändringar. När du nästa gång besöker din Tumblr-instrumentpanel laddas den automatiskt de nästa 10 inläggen efter att du bläddrar förbi de första 10. Eftersom så många inlägg på Tumblr är mediatunga kan oändlig rullning vara resurskrävande på äldre datorer och kan orsaka din instrumentpanel för att ladda långsammare.

På din blogg

För att möjliggöra oändlig rullning på din blogg måste du först installera ett tema som aktiverar funktionen. Du kan se vilket native Tumblr-tema som innehåller oändlig rullning genom att bläddra i temagalleriet (länk i Resurser) och sedan klicka på miniatyrbilden av temat. Temabeskrivningen noterar vanligtvis om den innehåller oändlig rullning. Du kan klicka på "Installera" på ett gratis tema eller "Köp" på ett premiumtema för att lägga till det i din Tumblr.