Varför dyker inte ett företag upp på BBB-webbplatsen?

Better Business Bureau är ett sekel gammalt, med en historia av kundklagomål och rapporter om hur företag svarar på dessa klagomål. Företag listas på BBB-webbplatsen av en av två anledningar: antingen för att de är ackrediterade och listade på webbplatsen eller för att kunder har lämnat recensioner på BBB-webbplatsen.

Inga recensioner

Du kan hitta recensioner för företag på BBB-webbplatsen även om företaget inte har betalat för ackreditering. Om ett företag inte alls visas på webbplatsen betyder det att inga kunder har lämnat recensioner - bra eller dåliga. Detta betyder inte att verksamheten inte är giltig. Det kan bara betyda att kunder har lämnat sina recensioner på andra webbplatser.

Nekade att gå med

Även om BBB verkligen är ett sätt att bestämma ett företag som ansedd, är tjänsten betydligt mindre relevant under Internet-eran. Före den vanliga användningen av Internet hanterade BBB miljontals kundklagomål, ett antal som har sjunkit till mindre än en miljon från och med 2012. Många kunder och företagare tycker att BBB inte är relevant i den moderna eran och andra hitta deras förtroende skakat av rapporter om fel spel i BBB-filialer.

Förfallit eller väntande medlemskap

Det kan ta flera veckor för ett nytt företag att visas på BBB-webbplatsen. Medlemskap i BBB kostar några hundra dollar och tar några veckor. Det kräver också intensiva kontroller från BBB för att fastställa att verksamheten inte är en bluff. En annan möjlighet är att företaget tidigare var medlem i BBB men valde att inte förnya sitt medlemskap. Om ett företag inte känner att dess BBB-ackreditering är en fördel kan ägarna välja att hoppa över medlemskapets förnyelse.

Tävlande

BBB är en av de mer betrodda tjänsterna för att bestämma affärsgiltigheten på grund av de processer som är involverade i ackreditering; en professionell måste granska verksamheten och anse att den är äkta innan verksamheten kan verifieras på BBB-webbplatsen. Onlinewebbplatser som Google Local, Yelp och Facebook-betyg ger dock användarbaserade betyg för ett företag. Även om dessa webbplatser kan ge praktisk och användbar information om ett företag, var medveten om fallgroparna: Varje enskild missnöjd person kan vrida ett betyg och skriva vad han vill; å andra sidan kan en vän eller familjemedlem skriva en lysande rekommendation som inte bygger på faktiska erfarenheter. Välj webbplatser som ger flest individuella betyg för att säkerställa att du får ett realistiskt betyg.