Hur man använder WhatsApp på Mac

Medan det populära meddelandesystemet WhatsApp är specifikt utformat för användning på mobiltelefoner, kan det också användas på den större skärmen på din Mac. Nedan hittar du stegen för att använda WhatsApp på Mac.

Använd WhatsApp på Mac

Den största fördelen med att använda WhatsApp på Mac är att du kommer att kunna använda den stora lagringskapaciteten på din Mac för att ladda ner WhatsApp-bilder och videor.

På liknande sätt kommer du att kunna skicka stora dokument, bilder och filer direkt från din Mac till andra med WhatsApp.

WhatsApp på Mac är i grunden en förlängning eller spegelbild av ditt WhatsApp-konto som finns tillgängligt på din mobiltelefon.

Med andra ord kommer du fortfarande att kräva att din iPhone eller Android-telefon som kör WhatsApp ska placeras nära din Mac för att få WhatsApp att köra på din Mac.

Obs: Om du inte har WhatsApp på iPhone kan du hänvisa till den här guiden: Hur du installerar och använder WhatsApp på iPhone.

Steg för att få WhatsApp på Mac

Följ stegen nedan för att få WhatsApp på Mac med antingen Safari eller Chrome Browser på din Mac.

1. Öppna webbläsaren Safari eller Chrome på din Mac och gå till Web.Whatsapp.com

2. Du kommer att se en webbsida med WhatsApp QR-kod och instruktioner för att skanna QR-koden med din smartphone.

3. Öppna WhatsApp på din iPhone> tryck på Inställningar> WhatsApp Web / Desktop-alternativet i bildmenyn.

4. På nästa skärm blir du ombedd att skanna QR-koden. Klicka på OK. Fick den och använd din bakre kamera på din iPhone för att skanna QR-koden som visas på skärmen på din Mac.

5. När QR-koden har skannats av din iPhone eller Android-telefon ser du omedelbart alla dina WhatsApp-meddelanden på din Mac-skärm.

Som nämnts ovan kommer du i princip att se en storskärmversion av hela ditt WhatsApp-konto och du kommer att kunna skicka och ta emot WhatsApp-meddelanden, precis som du gör på din smartphone.

Hur man loggar ut WhatsApp på Mac

När du har använt WhatsApp på Mac, se till att du loggar ut från WhatsApp på Mac. Om du bara stänger webbläsarfliken på Mac kommer du fortfarande att logga in på WhatsApp, så att andra kan se dina WhatsApp-meddelanden.

För att logga ut från WhatsApp på Mac, klicka på menyikonen med 3 punkter och klicka på Logga ut alternativet i rullgardinsmenyn.

Om du glömmer att logga ut från WhatsApp på Mac kan du använda din iPhone eller Android-telefon för att fjärrlogga ut WhatsApp på Mac.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone

2. Klicka på Inställningar> WhatsApp Web / Desktop.

4. På nästa skärm trycker du på Logga ut från alla länkar till datorer.