Hur man tar bort inloggningslösenord i Windows 10

Det är möjligt att ta bort inloggningslösenordet från både lokala och Microsoft användarkonton på din dator. Nedan följer stegen för att ta bort inloggningslösenord i Windows 10.

Ta bort inloggningslösenord i Windows 10

När du har ett inloggningslösenord garanterar säkerheten och säkerheten för filer på din dator, kan du ibland stöta på behovet av att ta bort inloggningslösenordet på din dator.

Till exempel kanske du vill göra det enkelt för dina barn och gäster att komma åt datorn genom att låta dem logga in utan lösenord.

Du kanske också vill ta bort inloggningslösenordet på en enhet som inte har några viktiga filer för att ta bort det extra steg som krävs för att komma åt datorn.

Nedan följer stegen för att inaktivera eller ta bort inloggningslösenord i Windows 10 för både lokala och Microsoft användarkonton.

Obs! Om du tar bort inloggningslösenordet kan du göra din enhet sårbar för lokal och fjärr obehörig åtkomst.

1. Ta bort inloggningslösenord för lokalt användarkonto i Windows 10

Om du använder ett lokalt användarkonto kan du följa stegen nedan för att ta bort inloggningslösenordet på din dator.

1. Öppna Inställningar på din dator och klicka på Konton.

2. På skärmen Konton klickar du på alternativ för inloggning i den vänstra rutan. I det högra fönstret bläddrar du ner och klickar på knappen Ändra under avsnittet Lösenord.

3. På nästa skärm skriver du ditt aktuella lösenord för användarkonto och klickar på Nästa.

4. Skriv inte in något på nästa skärm och klicka på Nästa för att helt hoppa över lösenordsinstallationsprocessen.

5. Klicka till slut på knappen Slutför.

När du har slutfört stegen ovan behöver du inte längre ett lösenord för att logga in på det här specifika lokala användarkontot på din dator.

2. Ta bort lösenordet för Microsoft User Account i Windows 10

Om du använder Microsoft-användarkonto kan du inte ta bort inloggningslösenordet eftersom dina referenser är länkade till ditt online Microsoft-konto.

I det här fallet måste du först byta till ett lokalt användarkonto och hoppa över lösenordsinstallationsprocessen på skärmen Lokalt användarkonto.

1. Öppna Inställningar på din dator och klicka på Konton.

2. På skärmen Konton klickar du på din information i vänster ruta. I den högra rutan klickar du på länken Logga in med ett lokalt konto i stället.

3. Ange ditt nuvarande lösenord för Microsoft-kontot (Inget lösenord för användarkonto) och klicka på Nästa.

4. Ange inget lösenord på nästa skärm och klicka på Nästa för att hoppa över steget för att skapa lösenord.

5. Klicka på Logga ut och avsluta på nästa skärm.

Därefter kommer din dator inte längre att vara kopplad till ditt Microsoft-konto och du kan logga in på din dator utan att behöva ange något inloggningslösenord.