Hur man ändrar sökmotor i Microsoft Edge till Google

Som du måste vara medveten använder Microsoft Edge-webbläsaren Bing som standard sökmotor. Du kan dock byta sökmotor i Microsoft Edge till Google, DuckDuckGo eller någon annan sökmotor du väljer.

Ändra standard sökmotor i Microsoft Edge

Även om Windows 10 levereras med Microsoft Edge som standardwebbläsare finns det ett antal användare som vill använda Internet Explorer och fler användare som letar efter sätt att använda Google som sökmotor i Windows 10.

Lyckligtvis stöder Microsoft Edge OpenSearch Technology, vilket innebär att det ger sina användare möjlighet att byta till alla sökmotorer som använder OpenSearch Technology.

Låt oss i det här exemplet försöka byta sökmotor i Microsoft Edge till Google. Som du redan har gissat är samma steg tillämpliga om du vill ändra standardsökmotor i Microsoft Edge till DuckDuckGo eller någon annan sökmotor du väljer.

Byt sökmotor i Microsoft Edge till Google

Följ stegen nedan för att ändra sökmotor i Microsoft Edge till Google.

1. Öppna Microsoft Edge-webbläsaren på din dator

2. Skriv sedan www.google.com i sökfältet i Microsoft Edge-webbläsaren och tryck på Enter-tangenten (se bild nedan)

3. När du landar på Googles hemsida klickar du på de tre prickar-menyikonen som finns i det övre högra hörnet på skärmen och klickar sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn som visas (se bild nedan)

4. Bläddra ner på inställningspanelen och klicka på Visa avancerade inställningsknapp.

5. På panelen Avancerade inställningar bläddrar du ner till avsnittet "Sök i adressfältet med" och klickar sedan på Ändra sökmotorknappen (se bild nedan).

6. På nästa panel väljer du Google-sökning genom att klicka på den och sedan klicka på Ställ in som standard för att göra Google till standardsökmotor i webbläsaren Microsoft Edge.

7. Starta om Microsoft Edge-webbläsaren och försök leta efter något.

Du kan tydligt se från sökresultaten att Microsoft Edge nu använder Google för att utföra sökningar efter dina frågor, istället för att använda sin standard Bing-sökmotor.

Byt standard sökmotor i Microsoft Edge till DuckDuckGo

Som nämnts ovan kan du använda samma steg för att ändra standard sökmotor i Microsoft Edge till DuckDuckGo eller någon annan sökmotor du väljer, så länge den stöder OpenSearch Technology.

Det viktigaste steget i att ändra standardsökmotorn i Microsoft Edge är att besöka hemsidan för DuckDuckGo eller någon annan sökmotor som du vill ställa in som standard sökmotor i Microsoft Edge.

När du besöker sökmotorns hemsida kommer Microsoft Edge att känna igen sökmotorn och låta dig byta till den här sökmotorn, om sökmotorn du väljer också stöder OpenSearch Technology.

Ändring Gäller endast Edge Browser

Du måste vara medveten om att förändringen i standardsökmotor från Bing till Google endast gäller Edge Browser och inte för sökningar som utförs med Cortana eller med Windows-sökrutan nära Start-knappen.

Om du är intresserad av att få Windows 10 att använda Google för sökningar som utförs med sökrutan kan du hänvisa till den här artikeln: Hur man ändrar standard sökmotor i Windows 10.