Kommer Kindles i färg?

Ursprungligen släppt 2007, har Amazons Kindle-serie av bärbara enheter vuxit till att omfatta surfplattor såväl som e-bokläsare. Från och med 2013 erbjuder företaget sex olika modeller, några med flera konfigurationsalternativ. Om du letar efter en färg Kindle-surfplatta har du några alternativ att tänka på.

E Bläck

E Ink-skärmen som levereras som standard på Amazons Kindle-serie av e-bokläsare är endast en monokrom skärm. Skärmen består av små kapslar, som alla innehåller små partiklar av pigment som reagerar på en elektrisk laddning. När rätt ström passerar genom varje cell, rör sig de svarta partiklarna till toppen, vilket gör "pixeln" mörkare. Genom att manipulera mängden pigment som stiger till toppen kan Kindle visa nyanser längs den monokroma axeln, men inga färger. Standard Kindle-läsare visar svart text på en grå bakgrund, medan Kindle Paperwhite har en ljusare bakgrund och en integrerad läslampa.

Kindle Fire

Medan Kindle-e-bokläsaren endast är monokrom, erbjuder Amazon också en serie surfplattor som har en LCD-skärm i fullfärg. Kindle Fire, som ursprungligen släpptes 2011, har möjligheten att spela filmer, musik och spel samt visa böcker från Amazons Kindle-butik. Det är viktigt att notera att läsa böcker på en LCD-skärm inte är detsamma som att läsa på en E-bläckskärm, och den integrerade bakgrundsbelysningen kan orsaka ansträngning och huvudvärk efter läsning under långa perioder. Om du tycker att det är obehagligt att läsa böcker på en LCD-skärm kan du dimma skärmen och ta pauser för att vila ögonen.

alternativ

Det finns många olika modeller i Kindle Fire-linjen. Originalbranden är det billigaste erbjudandet med en 7-tums skärm. Kindle Fire HD har en mer avancerad LCD-skärm i samma storlek, men kan visa grafik upp till 1280x800 pixlar. Amazon erbjuder också en 8,9-tumsversion av Kindle Fire HD, som kan visa bilder upp till 1920x1200 pixlar och erbjuder mer minne och en snabbare processor.

Color Kindles

Sanna färg Kindles som använder en E Ink-skärm kanske inte är långt ifrån. Företaget som producerar E Ink Pearl-skärmen som används i Kindle utvecklar en färgversion av skärmen, kallad E Ink Triton. Designen liknar den monokroma skärmen, men varje kapsel innehåller såväl färgade pigment som svarta, och skärmen kan manipulera dessa partiklar för att ge olika effekter. Nuvarande Triton-prototyper kan visa 4096 färger, och när tekniken mognar kommer den att hitta sin väg till många olika konsumentprodukter.