När ska du använda SRS TS XT-inställningen på en Samsung

SRS TS XT-ljudinställningen är lämplig i de flesta situationer när du tittar på en Samsung-TV. SRS TruSurround XT, som är namnet på en surroundljudteknik, kommer att fungera med live-tv-program eller en DVD, och tjänar till att förbättra ljudets klarhet och bas utan behov av extra högtalare.

SRS TS XT

Vid tidpunkten för publiceringen är SRS TS XT-inställningen standard på tv-apparater från flera tillverkare, inklusive Samsung. Den är utformad för att inkludera ett kraftfullt basrespons och matcha storleken och frekvensresponsen på din TV: s högtalare.

Högtalare

SRS TS XT-inställningen är perfekt när du inte har surroundljudhögtalare tillgängliga. Traditionellt köps surroundhögtalare separat från din TV och placeras runt i rummet, ofta flera meter från TV: n. Eftersom SRS TS XT fungerar med de två inbyggda högtalarna i din TV förstärker det ljudet på egen hand.

Dialog

En av de främsta funktionerna i SRS TS XT är dialogförbättring, vilket gör att du kan höra vad folk säger på ett DVD- eller TV-program tydligare. Om du tittar på en Samsung-TV och dialogen är för tyst eller svår att dechiffrera bör SRS TS XT-inställningen öka tydligheten för de ord som talas på skärmen.

Ljudformat

Enligt utvecklaren fungerar SRS TS XT-inställningen med de flesta flerkanaliga ljudformat. De flesta TV-sändningar är formaterade i 5.1-kanalsformat, liksom många DVD-skivor, vilket är fullt kompatibelt med SRS TS XT-inställningen på en Samsung-TV. SRS TS XT-inställningen bör dock inte användas för ljudkanalformat över 6.1.