Hur tar du bort ord från en Google-sökruta?

När du gör en sökning på Google från ett registrerat konto skapas en sökhistorik som beskriver söktermerna eller fraserna du angav. Dessa söktermer erbjuds som förslag när du börjar skriva liknande termer i Googles sökfält. Även om det är användbart för att återupptäcka tidigare sökningar, erbjuder det potentiellt andra en möjlighet att se dina sökmönster. För att skydda din integritet kan du radera en eller alla dina söktermer.

Steg 1

Gå till Googles startsida och logga in på ditt konto genom att klicka på "Logga in" längst upp till höger och ange dina kontouppgifter. Om du redan är inloggad ser du ditt namn istället för "Logga in" så att du kan hoppa över det här steget.

Steg 2

Ange sökfrasen i Googles sökruta. När du ser den föreslagna sökningen visas, klicka på "Ta bort" för att radera ordet eller frasen. Om du har problem med att hitta termen kan du också hitta den direkt från inställningarna för "Webbhistorik" genom att fortsätta proceduren.

Steg 3

Klicka på ikonen "kugghjul" längst upp till höger och välj "Webbhistorik".

Steg 4

Klicka på "Ta bort objekt" i menyn till vänster. Om du blir ombedd att logga in igen, ange dina inloggningsuppgifter.

Steg 5

Klicka i rutan bredvid en sökterm för att placera en bock i den. Om du klickar på "Ta bort" raderas alla markerade objekt. Du kan också klicka på "Alla" högst upp i listan för att välja alla objekt på den sidan.

Steg 6

Klicka på "Rensa hela webbhistoriken" om du vill ta bort hela sökhistoriken. Ange dina inloggningsuppgifter igen, om du blir ombedd.

Klicka på "Rensa historik" för att rensa hela din webbhistorik.