Så här får du en bild från en Android-telefon till en Windows 8-dator

Alla Android-smartphones har en inbyggd kamera så att de kan ta bilder och lagra dem på SD-kortet. Du kan överföra en bild från din Android-enhet till din Windows 8-dator med USB-kabeln. Du kan också skicka bilden via e-post, men du behöver tillgång till internet på både telefonen och datorn, samt ett e-postkonto som ställts in på telefonen för att lyckas. Du behöver inte installera ytterligare programvara på din dator för att ansluta till Android-telefonen. Windows 8 kan installera drivrutinerna för din enhet så snart du ansluter den till datorn.

Steg 1

Anslut Android-telefonen till din dator med USB-kabeln som medföljde telefonen.

Steg 2

Tryck på "USB-lagring" på telefonen och tryck sedan på "OK" för att bekräfta. Windows 8 upptäcker telefonen på några sekunder och installerar rätt drivrutiner på mindre än en minut. Det tilldelar sedan en ny enhet till din telefon.

Steg 3

Klicka på "Öppna mapp för att visa filer" när fönstret AutoPlay visas. Om fönstret inte visas, tryck på "Windows-X", välj "File Explorer" från Power User-menyn och välj sedan den nya enheten i File Explorer för att visa telefonens innehåll.

Steg 4

Dubbelklicka på mappen "DCIM" och dubbelklicka sedan på mappen "Camera" för att visa alla bilder på Android-telefonen.

Steg 5

Välj den bild du vill överföra till datorn och tryck på "Ctrl-C" för att kopiera bilden till Urklipp. För att visa miniatyrbilder, högerklicka på en tom plats i mappen, välj "Visa" och klicka på "Brickor".

Steg 6

Navigera till mappen där du vill lagra bilden och tryck på "Ctrl-V" för att klistra in bilden från urklipp i mappen.

Högerklicka på ikonen "Ta bort maskinvara och mata ut säkert" i systemfältet och välj "Mata ut telefonnamn" i menyn för att koppla bort telefonen.