Hur man inkluderar en "Gilla" -knapp på ett Tumblr-tema

Gör det lättare för andra att marknadsföra din blogg genom att lägga till "Gilla" -knappar i alla dina inlägg. Du kan lägga till de vanliga hjärtformade "Gilla" -knapparna för användning av andra Tumblr-användare, eller så kan du lägga till Facebook "Gilla" -knappar så att människor kan dela dina inlägg på sina tidslinjer. För att lägga till knapparna måste du redigera ditt Tumblr-tema. Du kan också lägga till en Facebook "Gilla" -knapp i sidofältet så att människor kan gilla din blogg i allmänhet.

Lägg till "Gilla" -knappen i inläggen

Gå till din Tumblr-instrumentpanel, klicka på "Anpassa" och välj sedan "Redigera HTML" högst upp i rutan Anpassa.

Tryck på "Ctrl-F" för att visa sökverktyget och skriv sedan in "{/ block: Posts}" för att hitta slutet på kodavsnittet som styr dina inläggslayouter.

Infoga en ny rad precis före "{/ block: Posts}".

Klistra in "{LikeButton}" (utan citat) i den tomma raden för att lägga till en Tumblr "Gilla" -knapp längst ner i dina inlägg. Alternativt, för att lägga till en Facebook "Gilla" -knapp, kopiera och klistra in följande kod:

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att se hur "Gilla" -knappen visas på dina inlägg i förhandsgranskningsfönstret. Om du inte gillar positioneringen flyttar du den infogade koden upp några rader tills den visas efter eget tycke. Du kan behöva försöka flera gånger, men se till att ha den någonstans mellan "{block: Posts}" och "{/ block: Posts}".

Klicka på "Spara" och välj sedan "Avsluta" när du är nöjd med placeringen.

Lägg till Facebook "Gilla" -knappen i sidofältet

Navigera till insticksidan Gilla-knappen på webbplatsen Facebook för utvecklare (länk i resurser).

Ange din bloggs URL i fältet "URL att gilla" med formatet "http://dinblognam.tumblr.com".

Ange sidofältets bredd (i pixlar) i fältet Bredd.

Klicka på knappen "Hämta kod" och klicka sedan på fliken "IFRAME" högst upp i popup-fönstret. Kopiera koden som visas i fönstret.

Gå till Tumblr-instrumentpanelen och klicka sedan på "Anpassa".

Klistra in koden i fältet Beskrivning på den plats där du vill att "Gilla" -knappen ska visas i sidofältet. Klicka på "Spara" och välj sedan "Avsluta".