Var lagras iPhone-bakgrundsbilder?

Med Apples högupplösta, patenterade Retina-displayteknologi dyker upp bilder på iPhone i ljusa färger och skarp upplösning. Välj från iPhones standardval för bakgrundsbild eller skapa dina egna levande lås- eller startskärmsdisplayer med iPhones kamera- eller skärmdumpfunktioner. Visa standardbakgrunderna i appen "Inställningar". IPhone lagrar andra bilder i olika album beroende på din användning och syftet de tjänar.

På iPhone

Standardbakgrundsbilderna som installeras med varje iPhone finns i bakgrundsalbumet. Gå till dessa bilder genom att trycka på "Inställningar | Ljusstyrka och bakgrundsbild | Bakgrundsbild | Bakgrundsbild." Andra listor är också listade som innehåller olika bilder: Kamerarulle, Mina foton och - om det är aktiverat - din fotoström. Om du har lagt till andra album visas även dessa här. Camera Roll-albumet lagrar foton och videor du har tagit på din iPhone, sparade bilder från e-postmeddelanden och texter och skärmdumpsbilder. Albumen Mina foton är bilder som du har synkroniserat från iTunes och din dator. Photo Stream innehåller bilderna du har delat på iCloud och synkroniserats med andra enheter, till exempel en iPad eller dator. Få åtkomst till dessa fotoalbum genom att trycka på appen Foton. Ange som bakgrund genom att trycka på en albumflik, bilden, ikonen för små inställningar och "Använd som bakgrund." Alternativt kan du ställa in valfri bild som bakgrund genom att trycka på appen "Inställningar" och välja "Ljusstyrka och bakgrund." Tryck på bakgrundsbilden som visar lås- och hemskärmarna och välj sedan ett foto från vilket album som helst. Tryck på fotot och välj "Ställ in" och välj från "Ställ in låsskärm", "Ställ in startskärm" eller "Ställ in båda".

På molnet

Om du har aktiverat Photo Stream via Apples iCloud-tjänst synkroniseras och sparas dina senaste 1000 bilder automatiskt online. Gå till dina tillgängliga bilder genom att skriva iCloud.com i din webbläsare. Logga in med ditt Apple-ID och klicka på "Fotostream". Om du vill aktivera Photo Stream trycker du på appen "Inställningar", "iCloud" och "Photo Stream". Skjut växeln till "På" och iPhone laddar upp de foton och skärmdumpar du tar till iCloud-tjänsten. Photo Stream synkroniserar automatiskt alla bilder och laddar ner dem till alla andra iCloud-anslutna enheter. Om du redigerar eller tar bort en bild i Photo Stream påverkar denna ändring bilden på alla dina enheter.

På din dator

När du ansluter din iPhone till din dator ser Windows enheten som en bärbar, extern enhet och visar tillgängligt media. För att se dina bakgrundsbilder, anslut iPhone till datorn och klicka på "Dator" från "Start" -menyn. Dubbelklicka på din iPhone under "Bärbar enhet." Klicka på de olika mapparna för att visa kamerarullen och andra album på din telefon. IPhone tillåter dig inte att visa eller ta bort standardbakgrundsbilderna i Wallpaper-albumet, eftersom dessa filer ingår i iOS.

I säkerhetskopian

När du säkerhetskopierar din iPhone från iTunes sparar enheten din bakgrundsbild och andra bilder i säkerhetskopieringsfilerna. Beroende på dina inställningar lagras dessa bilder antingen på din dator via iTunes eller på iCloud via Wi-Fi-synkronisering. Säkerhetskopierade filer är komprimerade och i vissa fall krypterade, så även om dina bakgrundsbilder sparas är de inte tillgängliga som enskilda, läsbara bildfiler.

Versioninformation

Denna information hänvisar till Apple iOS 6.0.1-programvaran för iPhone 5. Information och instruktioner kan variera beroende på din specifika enhet och ditt operativsystem.