Hur man letar upp någon annans gillar på Facebook

Gillar är en integrerad del av Facebook-ekosystemet, vilket gör det möjligt för oss att godkänna andras kommentarer och aktiviteter samt uttrycka stöd för ett visst varumärke, film, kändis, TV-show eller annan typ av sida. Om du vill slå upp gillanden som registrerats av en annan Facebook-användare kan du se ett urval av dem genom att besöka personens tidslinje. De aktiviteter som är synliga för dig beror på de sekretessinställningar som användaren har infört och om du är bekräftade Facebookvänner med den inblandade användaren.

Steg 1

Logga in på Facebook och skriv namnet på den vän vars gillar du vill se i sökrutan högst upp. Välj rätt namn när det visas för att visa din väns tidslinje.

Steg 2

Klicka på "Mer" och sedan "Gilla" för att visa innehåll som användare tycker om. De gillanden som visas här passar inte in i några andra kategorier och kan omfatta företag, organisationer, arenor och andra diverse sidor.

Steg 3

Klicka på "Mer" och välj ett annat alternativ i listrutan för att se gillar i den kategorin. Välj "Musik", till exempel, för att visa alla artist- och musikrelaterade sidor som användaren gillat.

Klicka på din väns namn på omslagsbilden för att återgå till huvudsidan för tidslinjen och bläddra ner till rutan Senaste aktivitet, som kan innehålla meddelanden om nyligen gillade. Klicka på "Senaste aktivitet" för att se om det finns några äldre berättelser.