Kan ett företag skriva på Craigslist?

Craigslist betonar reklam på gemenskapsnivå som förbinder individer med varandra för att köpa, sälja och handla varor och tjänster. De betalda bokningskategorierna välkomnar affärsannonser som placeras av företag som läser och följer dess regler. Om du känner dig osäker på lämpligheten för en annons som du vill placera på Craigslist, undersök dina alternativ innan du publicerar för att undvika att se din annons raderad på grund av bristande efterlevnad av tjänstens användarvillkor.

Inläggsgränser

Craigslist förväntar dig att du publicerar och köper lokalt. Försök inte använda tjänsten för att marknadsföra ett jobb eller en produkt i mer än en stad genom att publicera samma annons på flera community-baserade Craigslist-webbplatser. Denna praxis bryter mot användarvillkoren och kommer att leda till att din annons raderas. Din erfarenhet av Craigslist kommer också att förbättras om du läser och förstår reglerna som styr vilka typer av annonser som hör till i vilka kategorier och vilka objekt som inte accepteras alls. Till exempel hör jobbmässor till kategorin Händelser, inte jobbannonser, och Craigslist accepterar inte annonser för marknadsföringsplaner på flera nivåer.

Hus

I New York City kan lägenhetsmäklare annonsera mot en avgift på 10 USD per annons. Separata kategorier hanterar annonser för fastigheter som gör eller som inte tar ut sökandeavgifter. Varje annons måste täcka lägenheter i endast en byggnad, även om du kan använda en annons för att lista fler än en jämförbar enhet i samma fastighet. Craigslist kräver att mäklare lämnar ut alla avgifter; om de omfattar ansökningsprocesser, kreditkontroller eller registreringar; och att tydligt identifiera deras företag eller byrå, inklusive fullständig kontaktinformation.

Lediga jobb

Beroende på var ditt företag verkar kan du publicera hjälp-önskade annonser utan kostnad eller till en liten avgift. I San Francisco kostar jobbannonser 75 USD per styck; på ytterligare 27 platser har de en avgift på 25 USD. Du kan inkludera ett jobb i en enda annons. Bara för att inlägg körs till låg eller ingen kostnad betyder det inte att de når en ineffektivt liten befolkning. Tvärtom: Craigslist serverar mer än 50 miljarder sidor varje månad, inklusive mer än 2 miljoner nya jobbannonser. Bland mer än 700 lokaliserade versioner av Craigslist kan du nå lokala arbetssökande i din stad.

Tjänster

Craigslist kräver att företag annonserar sina tjänster i kategorin Tjänster och att de använder underkategorisystemet effektivt för att klassificera sina annonser. Craigslist-användargruppen patrullerar tjänstens listor och letar efter annonser som inte uppfyller kraven och använder de flaggningslänkar som visas på varje inlägg för att markera regelbrytande inlägg för radering. Om du kommer ihåg att Craigslist erbjuder en i stort sett gratis tjänst kan du använda den effektivt inom dess regler, men webbplatsen fungerar annorlunda än konventionella reklamplatser i sin betoning på att undvika massposter från företagare.

Andra överväganden

Craigslist når en stor publik genom samhällsspecifika mikroversioner av dess huvudsida utformad för att ansluta lokala annonsörer med lokala konsumenter. Dess betoning ligger först på dess samhällsaspekt, vilket förklarar sitt fokus på att användare hjälper användare. Ditt bästa sätt att hitta rätt sätt att närma sig Craigslist som en del av ditt marknadsförings- och reklamarbete ligger i att spendera tid på din lokala Craigslist-webbplats, läsa annonser, bekanta dig med kategorisystemet och studera hjälpforummeddelanden där användare hjälper affischer förstå varför tjänsten raderade sina listor. När du först ser hur systemet fungerar kan du arbeta effektivt inom det.