Hur du får tillbaka dina pengar efter att ha blivit rippat av på en internetförsäljning

När du köper en vara på Internet förväntar du dig att den kommer fram enligt beskrivningen av säljaren, men det händer inte alltid på det sättet. Om du får ett objekt som är väldigt annorlunda än det som annonseras eller om det aldrig kommer alls, har du blivit rippad. Ingen gillar att utnyttjas, så det är viktigt att vidta åtgärder omedelbart för att försöka få en återbetalning och hindra säljaren från att lura fler oskyldiga offer i framtiden.

Skicka e-post till säljaren och begär återbetalning. Förklara att du aldrig fått ditt objekt eller att det var väldigt annorlunda än beskrivningen. Ange ditt beställningsnummer och all annan information du har för att identifiera ditt köp. Medan du kan vara upprörd, gör ditt bästa för att hålla dig lugn och undvik att bli känslomässig.

Nå ut till webbplatsen varan annonserades på. Företaget kan ha en egen resolutionsprocess för att få tillbaka dina pengar. Det är också viktigt för företaget att vara medveten om situationen för att försöka hindra säljaren från att dra nytta av fler kunder i framtiden.

Kontakta ditt kreditkortsföretag eller PayPal om du betalade med någon av dessa metoder. Du kanske kan lämna in en tvist mot säljaren, vilket får företaget att utreda händelsen. Med PayPal kan du eskalera en tvist till ett anspråk om problemet inte kan lösas, där båda sidor presenterar sig för företaget och en panel väljer vilken sida som är till höger.

Skicka ett klagomål till Better Business Bureau. Du måste ange kontaktinformation för dig själv och företaget, specificera tvisten och instruera organisationen om vilken typ av resultat du hoppas få. Organisationen kommer att försöka förmedla situationen genom att försöka komma i kontakt med köparen för att hjälpa er två att nå en överenskommelse.

Kontakta din lokala polis och myndigheterna i det område där köparen bor, om du vet var det är. Du måste ange både din kontaktinformation och den för företaget som du trodde lurade dig. Förvänta dig att ge en rapport som förklarar de specifika detaljerna i transaktionen och varför du tror att du blev utsatt för offer. Presentera all annan relevant information som du har för att stödja din hållning. De kanske inte kan göra någonting, men om du lämnar in en rapport kan det hjälpa till att bygga ett större mål mot personen i framtiden, eftersom du förmodligen inte är det enda offret.

Ta fram en rättegång mot säljaren i domstolen för småmål. Du kommer förmodligen inte att kunna göra detta om personen inte finns i ditt område. Du har vanligtvis rätt att ansöka om belopp mellan 3 000 och 10 000 dollar men gränserna varierar beroende på delstat. Ta med bevis som annonser som felaktigt marknadsför produkten eller e-postmeddelanden från säljaren för att stödja ditt ärende. De flesta stater tillåter dig att företräda dig själv i småmålsdomstolen, men några få utvalda kräver att du har en advokat, vilket gör processen mindre kostnadseffektiv.

Tips

Granska webbplatsens policyer för att se vad företaget gör om ett problem uppstår innan du gör ett köp.