Hur man lägger in länkar i frågor om Tumblr

Tumblr-plattformen begränsar användningen av HTML och länkar i inläggssvar, Ställ frågor och Fan Mail. Om du har en fråga angående ett visst inlägg kan du skicka ett meddelande till inläggets författare med funktionen Inläggssvar, om författaren har aktiverat funktionen för inlägget. Men om du vill inkludera en URL i frågan måste du skriva webbadressen som vanlig text. Webbadressen kommer inte att länkas till källan. Som en lösning kan du reblogga inlägget för att ställa en fråga till den ursprungliga inläggsförfattaren och inkludera en hyperlänkad URL i din fråga.

Fråga funktionen

Ask-funktionen måste vara aktiverad av bloggägaren innan användare kan skicka Ask-meddelanden till bloggaren. Om funktionen är aktiverad visas en länk "Fråga" eller "Fråga mig vad som helst" på bloggägarens profilsida. Klicka på länken, skriv sedan ditt meddelande och inkludera URL-texten, om så önskas, i rutan Nytt meddelande. Ask-meddelanden stöder inte hyperlänkar. Du kan välja att skicka din fråga till författaren anonymt eller som ett privat meddelande. Om du skickar meddelandet anonymt skickas frågan och svaret till bloggägarens offentliga blogg. Om du skickar meddelandet privat kommer bara du och bloggägaren att se meddelandet. Du kan komma åt och svara på dina Ask-meddelanden genom att klicka på ikonen "Kuvert" i den övre verktygsfältet på instrumentpanelen för att öppna din Tumblr-inkorg.

Beundrarbrev

Följare av dina bloggar kan skicka Fan Mail-meddelanden till dig. Användare måste följa en blogg i 48 timmar eller mer för att skicka meddelanden till bloggägaren. Fan Mail, som Fråga meddelanden, kan visas och besvaras i din inkorg. Liksom Ask-meddelanden stöder inte Fan Mail-meddelanden HTML eller hyperlänkar. Du kan citera en URL i ett Fan Mail-meddelande, men URL: en visas som text för mottagaren. För att skicka ett e-postmeddelande, klicka på ikonen ”Kuvert” för att öppna din Tumblr-inkorg och klicka sedan på ikonen ”Skicka fläktmeddelande” och öppna formuläret Ny fläktmeddelande. Skriv ett meddelande, inkludera webbadressen och klicka på "Skicka" för att skicka meddelandet. Fan Mail-meddelanden är privata mellan dig och mottagaren.

Svar

Om den ursprungliga inläggsförfattaren har aktiverat Svar för inlägget kan du klicka på ikonen “Svara” för att öppna dialogrutan Svara. Skriv din fråga i textrutan. Skriv in webbadressen för källan som ska refereras. URL: en visas för mottagaren som vanlig text. Klicka på ”Svara” för att skicka svaret. Svaret visas i bloggförfattarens avsnitt Anteckningar och kan ses offentligt.

Reblog

Många Tumblr-användare lägger upp frågor och svarar på inlägg genom att reblogga det ursprungliga inlägget och lägga till sina frågor och kommentarer. När du rebloggar ett inlägg kan du inkludera en fråga med en hyperlänk. Den ursprungliga författaren får besked om att hennes ursprungliga inlägg har blivit rebloggat och kan svara på rebloggen för att svara på din fråga. Klicka på "Reblog" -ikonen längst ner i inlägget för att öppna Reblog-formuläret. Det ursprungliga inlägget citeras med en hyperlänk om inlägget är långt. Klicka på pilen bredvid "Aa" -ikonen och klicka sedan på "Text" för att visa texten i det ursprungliga inlägget. Skriv din fråga längst ner i originalinlägget. Inkludera en hyperlänk, om så önskas, klicka sedan på "Reblog-inlägg" för att publicera inlägget.