Hur man kopierar DVD-musikfiler till CD-skivor

DVD: n utvecklades 1995 av ett konsortium av tillverkare som inkluderade Sony, Panasonic och Toshiba. Även om det är fysiskt lika kan lasern som läser en CD inte läsa en DVD, även om det inte är fallet. För att kopiera DVD-musikfiler till en CD så att de kan läsas av båda spelarna måste du först kopiera filerna till datorns hårddisk och sedan bränna dem till en tom CD. Processen kan snabbt genomföras eftersom de flesta datoroperativsystem har inbyggd programvara för att bränna filer till CD-skivor. I de flesta fall krävs ingen ytterligare programvara för att kopiera musikfiler från en DVD till en CD.

Kopiera musikfiler från DVD till CD på en Mac

Steg 1

Klicka på "File" och klicka sedan på "New Burn Folder" för att skapa en "Burn Folder" på Mac-skrivbordet. Dubbelklicka på "Bränn mapp" för att öppna fönstret på skrivbordet. Sätt i DVD-skivan som innehåller musikfilerna i den optiska enheten.

Steg 2

Dubbelklicka på DVD-ikonen när den visas på skrivbordet. Dra musikfilerna från fönstret till fönstret "Bränn mapp". Vänta medan filerna kopieras från DVD: n.

Steg 3

Dra DVD-ikonen till papperskorgen för att mata ut den från Mac. Ta bort DVD-skivan från skivfacket och byt ut den mot en tom CD.

Steg 4

Dra "Bränn mapp" till papperskorgen. Vänta när skivfacket stängs och innehållet i "Bränn mapp" bränns till den tomma CD-skivan.

Mata ut CD: n när brännprocessen är klar. CD-skivan innehåller nu de musikfiler som du kopierade från DVD-skivan.

Kopiera musikfiler från DVD till CD på en Windows-dator

Steg 1

Sätt i DVD-skivan som innehåller musikfiler i datorns skivbrännare och stäng facket. Dubbelklicka på DVD-ikonen när den visas på skrivbordet. Dra musikfilerna från fönstret som visas till skrivbordet. Vänta medan filerna kopieras till skrivbordet. När processen är klar matar du ut skivan, sätter i en tom CD i enheten och stänger facket.

Steg 2

Vänta tills textfönstret "CD Burning" öppnas. Välj "Wizard" i menyn och klicka på "OK" -knappen.

Steg 3

Klicka på knappen "Data CD" i nästa fönster. Klicka på "Bläddra" och navigera till skrivbordet. Markera de musikfiler som kopierats från DVD: n med musen medan du håller ned "Skift" -tangenten på tangentbordet.

Steg 4

Klicka på "Bränn CD" -knappen för att stänga fönstret och bränna musikfilerna till den tomma CD-skivan.

Mata ut CD: n när brännprocessen är klar.