Hur man lägger till flera Twitter-konton med Hootsuite

Sedan lanseringen 2006 har Twitter vuxit till över 500 miljoner registrerade användare, så det är inte förvånande att tredjepartsföretag har utvecklat program för att göra tjänsten bekvämare. Att ha och hantera mer än ett konto manuellt kan vara irriterande och tidskrävande, eftersom det kräver att du loggar in och ut varje gång du behöver byta konto. Hootsuite ändrar det, så att du kan placera flera Twitter-konton på ett ställe så att du kan tweeta för en central svit.

Gränser för gratiskonton

När du registrerar dig för Hootsuite får du ett grundläggande gratis konto. Det gratis kontot låter dig länka Hootsuite till högst fem sociala mediekonton, som alla kan vara Twitter-konton (även om Hootsuite också kan länka till Facebook och LinkedIn, bland andra sociala medieplattformar). Om det är tillräckligt med fem konton räcker den gratis versionen av programvaran; om du behöver hantera mer än fem Twitter-konton, uppgradera till Hootsuite Pro, som har obegränsade sociala profiler.

Lägga till konton

När du har registrerat dig och installerat Hootsuite öppnar du programmet och lägger till ditt första Twitter-konto. Ange ditt Twitter-användarnamn och lösenord när du blir ombedd och vänta på att Hootsuite ska hämta dina uppgifter, inklusive din profilbild. Klicka sedan på "användarprofil" -ikonen (din bild) och klicka på "Lägg till ett socialt nätverk" under "Mina sociala nätverk." Logga ut från ditt Twitter-konto med din webbbroschyr och logga in på ett annat konto som du vill lägga till i Hootsuite. Välj "Twitter" i Hootsuite och sedan "Anslut till Twitter" för att synkronisera med det nya kontot.

Hantera flera konton

Varje gång du lägger till ett nytt Twitter-konto i Hootsuite visas ikonen för dess profilbild och Twitter-användarens namn längs den övre fältet på Hootsuite-instrumentpanelen. När du skriver en tweet tilldelar Hootsuite den automatiskt till ditt standardkonto - den första du synkroniserade med programmet. För att tweeta från ett annat konto, klicka helt enkelt på kontot högst upp för att välja det och avmarkera standardkontot.

Tweeting från fem konton samtidigt

Det kan komma en tid då du verkligen behöver sprida ett meddelande, och Hootsuite har täckt dig där. Komponera din tweet som du kan för ditt eget konto och klicka sedan på alla fem av dina konton längst upp för att sända tweet från alla konton samtidigt. Klicka på kalenderikonen om du vill schemalägga att tweeten ska visas vid olika tidpunkter från olika konton, vilket sparar dina följare från att bli sprängda av samma meddelande fem gånger i rad.