Hur man förhindrar att appar spårar din plats på iPhone

I den här guiden ger vi dig stegen för att hitta appar som har tillgång till dina platsdata på iPhone och stegen för att förhindra att appar spårar din plats på iPhone.

Förhindra att appar spårar din plats på iPhone

Även om appar som Google Maps och Apple Maps har ett giltigt skäl att spåra din plats på iPhone, kan det finnas andra onödiga eller oönskade appar som spårar din plats eller har full åtkomst till dina positionsdata på iPhone.

Lyckligtvis gör Apple det riktigt enkelt att hantera sekretessinställningar på sina enheter. Faktum är att många användare föredrar Apple-enheter på grund av enkelhet i operativsystemet och enkel hantering av sekretess och andra inställningar.

Alla integritetsinställningar är bara ett tryck bort på inställningsskärmen på din iPhone. Genom att trycka på sekretessalternativet på skärmen för iPhone-inställningar tar du dig till alla de viktigaste integritetsinställningarna som Location Services, Microphone, Camera, Photos och andra.

Detta gör det riktigt enkelt att se vilka appar som får åtkomst till din plats, kamera, foton och mikrofon.

Förhindra att appar spårar din plats på iPhone

Följ stegen nedan för att titta på listan över appar som begär åtkomst till din platsinformation på iPhone och förhindra att Apps spårar din plats på iPhone

1. Öppna Inställnings-appen på din iPhone.

2. Bläddra nedåt på skärmen Inställningar och tryck på alternativet Integritet

3. Klicka på Location Services på sekretessskärmen.

4. På skärmen Platstjänster kommer du att kunna se en lista över appar som begär åtkomst till dina platsdata på iPhone. Klicka helt enkelt på appen som du vill förhindra att spåra din plats (i detta fall trycker vi på Camera App).

5. På nästa skärm klickar du på Aldrig för att förhindra att den här appen spårar din plats på iPhone.

Gå igenom alla appar som begär åtkomst till dina platsdata och se vilka appar som har ett giltigt skäl för att få åtkomst till din plats och vilka som inte ska ha åtkomst till dina platsdata.

Till exempel kanske du vill låta väderappen få åtkomst till dina platsdata, om du vill se till att den ger dig korrekt väderinformation när du rör dig från plats till plats.

På samma sätt kan du vara okej med att Google Maps har tillgång till din plats, eftersom du också använder Google Maps förutom den ursprungliga kartappen på din iPhone.

Genom att följa denna logik kan du bara låta de nödvändiga apparna få åtkomst till din plats och förhindra att alla onödiga och oönskade appar spårar din plats eller har åtkomst till dina platsdata på iPhone.