Hur pålitlig är en renoverad GPS?

Att shoppa efter hemelektronik kan spara konsumenterna mycket pengar. En användbar strategi med GPS-enheter och liknande är att köpa renoverade enheter. Renoverade modeller är vanligtvis samtida eller nästan samtida med andra enheter som finns i detaljhandeln och erbjuder ofta betydande rabatter. Vissa kunder är försiktiga med att köpa renoverade GPS-enheter, av rädsla för att få en mindre tillförlitlig enhet. I praktiken är det vanligtvis inte fallet.

Renoverad kontra begagnad

Det är viktigt att förstå vad "renoverat" betyder inom elektronik. Sådana föremål används vanligtvis inte på det sätt som du associerar med en begagnad enhet som köpts från en rubrikannons. Vanligtvis returneras de till tillverkaren antingen för en tillverkningsfel eller för att den ursprungliga köparen bestämde sig för en annan modell. Vissa kanske aldrig har varit ur lådan, men eftersom de har lämnat butiken kan de inte säljas som nya. Tillverkare rengör enheten och reparerar vid behov, testar den, packar om och säljer den. De flesta är som nya enheter, kanske med mindre kosmetiska brister som repor eller nötning på baksidan av fodralet.

Pålitlighet

Det är också viktigt att göra din forskning när du köper fabriksrenoverade GPS-enheter, även kallade "fabriksrenoverade" eller "nyligen renoverade" enheter. I de flesta fall är de precis lika pålitliga som nya modeller. Faktum är att de har gått igenom två hela testomgångar, och det kan hävdas att de är ett motsvarande säkrare val. Vissa modeller är dock mer benägna än andra och är därför mer benägna att dyka upp som renoverade. Sök på konsumentwebbplatser och användarforum innan du köper och läs igenom vilken modell du överväger. Om det är en ökänd citron kanske du vill undvika den.

Välja din källa

De flesta av de största GPS-tillverkarna har sina egna onlinebutiker där renoverade GPS-modeller finns med djupa rabatter. Återförsäljare och auktoriserade servicecenter har ofta också renoverade enheter till salu och kan vara öppna för förhandlingar om pris. Se till att ditt valda försäljningsställe säljer fabriksrenoverade enheter. Vissa återförsäljare accepterar inbyten och renoverar GPS-enheterna internt, vilket är mindre önskvärt. Enheterna används inte bara mer, du förlitar dig på återförsäljarens interna expertis snarare än den ursprungliga tillverkarens fulla resurser.

Garanti- och returpolicy

Innan du investerar i en renoverad GPS måste du förstå företagets garanti- och returpolicy. Vissa erbjuder samma garanti på nya eller renoverade enheter. Andra begränsar garantin på en renoverad enhet. Garmin ger full garanti på sina renoverade enheter om de säljs i detaljhandeln, men bara 90 dagar om en skickas som garantibyte för defekt enhet. TomTom ger full garanti på renoverade GPS-apparater, precis som om de vore nya. Tillverkare och återförsäljare varierar också mycket i deras returpolicy. Se till att du förstår dina rättigheter innan du köper en renoverad enhet.