5 bästa WhatsApp-alternativ

WhatsApp är en oerhört populär text- och samtalstjänst som låter användare kommunicera med familj och vänner över hela världen för bara $ 0, 99 / år via en internetanslutning. Vi listar nedanför 5 WhatsApp-alternativ, några av dem är helt gratis.

1. TextNow

TextNow är ett fantastiskt textapplikationsprogram som ger användarna sitt helt eget telefonnummer och gör att de kan ringa eller smsga någon gratis.

Den enda nackdelen med appen är att användarna måste tjäna krediter för att ringa icke TextNow-telefonnummer antingen genom att titta på en video eller genom att köpa kredit. Det goda är att du fortfarande kan smsra valfritt nummer utan att ha poäng.

TextNow har även röstbrevlåda och vidarekopplingstjänster som tar det ett steg före WhatsApp.

Förutom telefon och surfplatta kan TextNow också användas på en bärbar dator eller ett skrivbord med dess webbapplikation.

TextNow finns tillgängligt i Google Play och iTunes Store samt i Windows Phone Store.

2. Google Hangouts

Google Hangouts är ett annat bra alternativ till WhatsApp som låter användare ringa och sms gratis. Med hjälp av Hangouts kan du ringa valfritt nummer i Kanada och USA gratis.

Det är också gratis att ringa och skicka SMS till människor utanför Nordamerika, så länge de också är Google Hangouts-användare.

Precis som WhatsApp är Hangouts också tillgängliga på stationära datorer. För telefoner och surfplattor kan du ladda ner Hangouts-appen i både Android- och iOS-versioner.

3. Viber

Viber är en applikation som har mer än 500 miljoner användare. Viber-användare kan sms, ringa, ringa videosamtal och skicka video- och fotomeddelanden gratis till alla andra Viber-användare.

Viber har en funktion som heter Viber Out som låter dig sms-användare som inte är Viber till en låg avgift. Viber låter också användare skapa gruppmeddelanden med upp till 100 deltagare.

Precis som WhatsApp och TextNow kan användare också smsta familj och vänner på sina datorer via Viber-webbplatsen. Viber finns på flera plattformar inklusive Android, iOS, Windows Phone och Blackberry.

4. Threema

Om sekretess står högt på din lista är Threema den perfekta meddelanden-appen för dig. Threema har den högsta krypteringen och ser till att ingen annan kan läsa dina meddelanden utom personen till vilken det skickas till.

Threema ger användarna fullständig anonymitet genom att ge varje användare ett slumpmässigt Threema-ID. Användare behöver inte ange sitt telefonnummer eller e-postadress eller ge bort annan personlig information för att kunna använda appen.

Den enda nackdelen med appen är att det inte finns någon funktion att ringa någon av dina kontakter och du är begränsad till att skicka dem. Appen är tillgänglig för Android, iOS och Windows Phone och kostar $ 1, 99 för att ladda ner.

5. LINE

LINE är en annan applikation som tillåter användare att text och prata med varandra gratis oavsett var de bor. LINE presenterar gratis textmeddelanden tillsammans med gratis röst- och videosamtal.

Precis som Viber har LINE också en betalnings-minut-funktion som låter användare ringa alla mobil- eller fasttelefonnummer. LINE är tillgänglig för Android, iOS, Windows-telefon, Blackberry och PC.