Hur man gör ett födelsedagskort på Microsoft Publisher

Oavsett om du väljer att fira födelsedagar i bulk en gång i månaden eller hedra varje person på sin speciella dag, gå med ett kort som sticker ut från de generiska i butikshyllorna. Med Microsoft Publisher kan du rosta en anställd som blir ett år äldre eller till och med går över backen, samtidigt som du håller företagets varumärke och design på plats. Med Publisher kan du skicka en födelsedagshälsning som blåser ljusen på generiska kort.

Steg 1

Starta Publisher och klicka på "Gratulationskort" på den mest populära raden på skärmen Tillgängliga mallar.

Steg 2

Bläddra igenom mallarna i den övre födelsedagsraden eller klicka på mappikonen "Alla födelsedagar" och granska alternativen. Dubbelklicka på en mall så öppnas den i Publisher-arbetsytan. Observera kolumnen Sidnavigering till vänster i arbetsområdet och visa dig födelsedagskortets fyra sidor.

Steg 3

Klicka på en förfylld textruta på kortets omslag som visas i huvudfönstret i Publisher-arbetsytan. Texten blir markerad. Skriv över det med din egen text, till exempel ”50 år gammal, 25 år med företaget! Grattis!"

Steg 4

Bläddra igenom resten av sidorna i navigeringsfönstret och ändra hela texten, till exempel lägga till en personlig anteckning och ditt namn, eller ett meddelande om hur personen bidrog till organisationen under det senaste året.

Steg 5

Högerklicka på den förfyllda platshållarbilden på kortets framsida. Välj "Ändra bild". Välj ”Ändra bild” igen från fly-out-menyn.

Steg 6

Bläddra till en bild som ska användas på kortets framsida, till exempel personens huvudskott eller företagslogotypen. Ett annat alternativ är att klicka på bilden och trycka på "Radera" -tangenten. Klicka på fliken "Infoga", "ClipArt" och skriv en term som "portfölj" eller "ballonger" och dubbelklicka för att lägga till den på kortet. Upprepa för att ersätta och lägga till dina egna bilder på födelsedagskortet.

Steg 7

Klicka på fliken ”Siddesign”. Bläddra genom avsnittet Scheman på menyfliksområdet; Observera att inte alla scheman passar så du måste använda rullningsfältet. Klicka på ett schema som matchar dina företagsfärger för att ge kortet ett anpassat utseende. Genom att dubbelklicka på ett schema uppdateras kortets färg automatiskt. Du kan klicka på flera scheman tills kortet är precis rätt.

Klicka på fliken "Arkiv" och "Spara som." Skriv in födelsedagskortets filnamn och välj en plats för att spara det på datorn. Klicka på knappen "Spara".