Så här får du WPA WiFi på Nintendo DS (9 steg)

WPA-skydd är en form av trådlös säkerhet som vissa trådlösa internetanslutningar använder. Om du försöker ansluta till ett WiFi-nätverk med WPA-säkerhet med de vanliga alternativen i din Nintendo DS, kommer du att upptäcka att systemet inte känner igen anslutningen eller låter dig ansluta. Du kan komma åt ett WPA-nätverk med alternativet "Advanced Setup" i din DS. Observera att du måste ha åtkomst till WPA-lösenordet eller lösenordet för att kunna ansluta till ett WPA-nätverk.

Steg 1

Tryck på strömbrytaren i det nedre vänstra hörnet på DS och tryck på den nedre skärmen med pennan var som helst för att starta systemet.

Steg 2

Bläddra över till "Systeminställningar" med hjälp av riktningsknappen och tryck på "A."

Steg 3

Bläddra till höger två gånger genom att trycka på pekskärmens pilar på den nedre skärmen. Tryck på "Internet".

Steg 4

Tryck på "Avancerad inställning" i den nedre delen av den nedre skärmen och tryck sedan på knappen "Ingen" bredvid "Anslutning 4."

Steg 5

Tryck på knappen "Sök efter åtkomstpunkt" och låt DS söka efter ditt WPA-nätverk. Alla trådlösa åtkomstpunkter inom DS: s räckvidd visas i en lista.

Steg 6

Bläddra ner genom att knacka på rullningsfältet med pennan och tryck på ditt WPA-krypterade WiFi-nätverk för att välja det.

Steg 7

Tryck på det tomma fältet ovanför knappen "Ändra säkerhetsinställningar" så visas ett pekskärmstangentbord.

Steg 8

Mata in WPA-lösenordet genom att knacka på bokstäverna eller siffrorna i tangentbordet på skärmen. Tryck på "OK" längst ner på skärmen.

Tryck på "OK" för att spara inställningarna på din DS och sedan "OK" en gång till för att testa anslutningen. "Anslutningen lyckades" visas på skärmen. Om detta inte visas kontrollerar du att du har angett rätt WPA-lösenord.