Skillnaden mellan iCloud och iTunes Backup av iPhone

Medan du kan säkerhetskopiera iPhone med både iTunes och iCloud, är det en avgörande skillnad mellan iCloud och iTunes Backup av iPhone som du behöver förstå.

iCloud säkerhetskopiering av iPhone

ICloud Backups, som introducerades i iOS 5, gör det möjligt för iPhone-användare att automatiskt säkerhetskopiera de viktigaste uppgifterna på sina enheter till sina iCloud-konton.

Detta sågs som en enorm förbättring jämfört med den traditionella metoden att säkerhetskopiera iPhone genom att ansluta den till en dator med en USB-kabel.

Apple ger iPhone-användare 5 GB gratis iCloud-lagringsutrymme och gör det väldigt enkelt att köpa ytterligare iCloud-lagring till rimliga priser.

Obs! Du kommer att dela 5 GB lagring mellan 2 Apple-enheter, om både din iPhone och iPad är länkade till ett gemensamt Apple-ID.

Vad ingår i iCloud Backup?

Enligt Apple består en typisk iCloud-säkerhetskopia av de mest väsentliga uppgifterna på din iPhone som Apple anser vara nödvändiga.

Generellt sett inkluderar iCloud Backup iMessages, textmeddelanden, röstbrevlåda, enhetsinställningar, appdata, inköpshistorik och foton lagrade i kamerarullen.

Det är värt att notera att nedladdade foton, appar, musik, böcker, spel och andra inköp inte kommer att sparas i en iCloud-säkerhetskopia av din iPhone.

Vad ingår inte i iCloud Backup?

En iCloud-säkerhetskopia av iPhone inkluderar inte appar, musik, böcker, filmer och andra inköp på din enhet.

ICloud Photos, Photo Stream Photos och Photos laddas ner från WhatsApp och andra appar ingår inte i iCloud Backup.

Det främsta skälet bakom att utelämna dessa objekt är att göra iCloud Backups snabbt och effektivt.

Detta innebär att du måste ladda ner alla dina App Store-köp igen, om du hamnar återställning av iPhone från en iCloud-säkerhetskopia.

Hur installerar jag iCloud-säkerhetskopior på iPhone?

Allt som krävs för att konfigurera din enhet för att automatiskt säkerhetskopiera till iCloud är att växla PÅ iCloud Backup-alternativet i iPhone-inställningar.

1. Öppna Inställningar> tryck på ditt Apple-ID.

2. Klicka på iCloud> iCloud Backup> flytta växeln bredvid iCloud Backup till ON-läge.

Därefter startar din iPhone automatiskt säkerhetskopiera sina data till iCloud, när den är ansluten till WiFi-nätverket och är ansluten för laddning.

Du kan när som helst initiera en manuell iCloud-säkerhetskopia genom att trycka på alternativet Säkerhetskopiera nu (se bild ovan).

iTunes Backup av iPhone

En iTunes-säkerhetskopia är ganska mycket en fullständig säkerhetskopia av alla data som finns tillgängliga på din iPhone eller iPad.

Av detta skäl är det att föredra att ladda ner en komplett säkerhetskopia av iPhone till din Mac eller PC innan du utför en fabriksåterställning på din iPhone.

Den nedladdade iTunes Backup har nästan all data tillgänglig på din enhet, inklusive alla dina appar, musik, böcker, foton, videor och samtalshistorik.

Till skillnad från iCloud säkerhetskopior måste en iTunes-säkerhetskopia av iPhone laddas ner manuellt på din Mac- eller Windows-dator.

Att göra en iTunes-säkerhetskopia av iPhone är emellertid inte svårt när du väl vänjer dig vid den.

Mer information finns i dessa guider: Säkerhetskopiera iPhone till Mac och Säkerhetskopiera iPhone till Windows PC.

iTunes Backup av iPhone kan krypteras

iTunes ger möjlighet att ladda ner vanliga, lösenordsskyddade och kryptera säkerhetskopior av din iPhone.

Krypterad iTunes-säkerhetskopia av din iPhone innehåller ytterligare data som inte ingår i en vanlig säkerhetskopia.

Denna ytterligare information innehåller alla dina lösenord, WiFi-nätverksinställningar, hälsodata och webbplatshistorik.

Du måste konfigurera ett lösenord för att ladda ner krypterad säkerhetskopiering av iPhone på din dator.

Obs! Det är viktigt att du kommer ihåg eller förvara lösenordet på en säker plats. Du kommer inte att kunna återställa iPhone med krypterad säkerhetskopia om du glömmer lösenordet.

Vänja dig till både iCloud och iTunes Backup

Medan iCloud-säkerhetskopior är automatiska och i rätt tid är det alltid en bra idé att vänja sig att ladda ner en komplett säkerhetskopia av iPhone med iTunes på din dator.

Helst bör du få en vana att göra en iTunes-säkerhetskopia minst en gång varannan månad för att säkerställa säkerheten för dina data.