Hur skiljer sig digital televisionsservice från kabel-tv?

Innan digital-TV kom, var det enkelt att förstå skillnaden mellan kabel och vanlig TV. Under 2011, men med utbyte av analog sändningstelefon med vanlig digital-tv, och även med tillkomsten av högupplöst digital kabel, är det lätt att förväxla termerna och missförstå vilka som är vilka.

Digital TV

Digital-tv (DTV) har ersatt analog TV som sändningsmetod för TV-stationer. DTV gör det möjligt för TV-stationer att sända sitt innehåll med bättre bild- och ljudkvalitet, samt göra det möjligt för stationer att sända på flera kanaler. DTV gynnar tittarna genom att erbjuda inte bara bättre bild och ljud utan också ett bredare utbud av TV-program. Till skillnad från kabel-tv är digital-tv gratis.

Kabel-tv

Kabel-tv, även känd som Community Antenna Television (CATV), tillhandahåller programmering till tv-apparater som är anslutna till en community-antenn via en kabel. Detta är en betaltjänst som konsumenterna får via prenumeration på en kabel-tv-leverantör, och den innehåller vanligtvis olika servicenivåer, som börjar med grundläggande. Grundläggande kabelpaket innehåller vanligtvis en kombination av lokal programmering och specialkanaler som inte sänds över öppna luftar som DTV-kanaler. Premiumkabelpaket innehåller vanligtvis specialprogrammering, till exempel filmer och sport.

HD digital kabel

För att förvirra saker finns det också digital kabel. Detta är kabel-tv som, precis som DTV, sänds via en digital signal snarare än en analog signal. Digital kabel sänds också i HD (HD), vilket ger den tydligaste bilden på HD-aktiverade TV-apparater.

Krav

Om du har en högupplöst plattskärms-TV krävs ingen annan utrustning än en vanlig TV-antenn för att ta emot digital digital-TV. Men om du har en äldre uppsättning kan du behöva en digital omvandlingsbox, som finns i elektronikbutiker och många rabattkedjor. Om du köper kabel-TV, antingen standardkabel eller digital kabel, kommer ditt kabelföretag att förse dig med en kabelbox som gör att din TV kan ta emot kabelprogrammering.