Hur du hittar ljudkortet i Windows XP

Förutom att fysiskt installera ett ljudkort på datorns moderkort, finns det tillfällen när du måste kontrollera att kortet är installerat och fungerar korrekt i själva Windows. En felaktigt installerad eller föråldrad drivrutin kan orsaka problem även om kortet är fysiskt installerat korrekt. Att hitta ditt kort i Windows tar bara några ögonblick. Ljudkortet, som med andra hårdvaruenheter, nås via Enhetshanteraren.

Steg 1

Öppna Start-menyn och klicka på "Kontrollpanelen". Detta öppnar ett fönster som innehåller olika moduler för styrning och konfiguration av ditt system.

Steg 2

Klicka på "Prestanda och underhåll" och sedan på "System".

Steg 3

Gå till avsnittet Maskinvara genom att klicka på fliken Maskinvara högst upp i fönstret.

Steg 4

Klicka på "Enhetshanteraren". Ett nytt fönster öppnas med en lista över typer av enheter på ditt system. Härifrån kan du redigera maskinvaruinställningar och inställningar för din dator.

Expandera avsnittet Ljud, video och spelkontroller genom att klicka på plustecknet bredvid "Ljud-, video- och spelkontroller." En lista med enheter, inklusive ditt ljudkort och tillhörande codecs installerade på ditt system, kommer nu att visas.