Hur man tar bort irriterande annonser i Chrome

Annonser är en del av onlinekulturen. Vissa användare märker inte ens dem, medan andra tycker att de är irriterande. Chrome-användare kan blockera oönskade annonser med hjälp av gratis tillägg från Chrome Web Store. Blockera dock annonser medvetet: annonser är hur de flesta webbplatsägare tjänar pengar när de tillhandahåller gratis tjänster. Medan ett tillägg för blockering av annonser är det enklaste sättet att ta bort annonser kan du välja ett mer stödjande sätt att ta bort annonser.

Annonsblockeringstillägg

Det mest populära tillägget för att blockera annonser i Chrome är AdBlock från getadblock.com; över 10 miljoner användare har installerat den på Chrome och den har fått fem stjärnor i Chrome Web Store. Nära i popularitet är AdBlock Plus, gjord av adblockplus.org. Det har också mer än 10 miljoner användare, men det har bara fyra och en halv stjärnor i Chrome Web Store. Ett annat alternativ är Adblock Pro, en samling av flera verktyg för blockering av annonser för enskilda webbplatser. Den har knappt 400 000 användare, men har fem stjärnor.

Synkronisering över maskiner

Chrome erbjuder alternativen för att synkronisera dina inställningar och tillägg mellan olika datorer - så att när du har installerat tillägget för annonsblockering i Chrome på en dator installeras det automatiskt på de andra. För att göra detta måste du logga in på ditt Google-konto i Chrome. I "Avancerade synkroniseringsinställningar" kan du välja att synkronisera allt eller selektivt välja element som ska synkroniseras. Om du synkroniserar selektivt väljer du "Tillägg" för att synkronisera ditt tillägg för annonsblockering med andra versioner av Chrome.

Betalda tjänster

Glöm inte: de flesta webbplatser använder annonser som ett sätt att få intäkter från de kostnadsfria tjänsterna de erbjuder. Vissa av dessa webbplatser har inte betalda alternativ - till exempel kan du inte betala för att ta bort annonser från Facebook. Vissa tjänster erbjuder emellertid gratis annonsstödda konton, med möjlighet att köpa ett betalt konto utan annonser. Om det ligger inom din budget kan du ta bort annonser genom att stödja dessa tjänster med ett betalt konto.

Etik för att blockera annonser

Eftersom reklamblockeringstjänster har blivit populära har vissa argumenterat om etiken i att blockera annonser på webbplatser som använder annonser för att generera intäkter. De som motsätter sig annonsspärrtjänster hävdar att du berövar webbplatsens intäktsflöde. De som stöder tjänster för annonsblockering anser att påträngande eller irriterande annonser är en dålig affärsmodell och en som inte gynnar konsumenterna. Hur du känner för verktyg för blockering av annonser är upp till dig. Om du ofta besöker bloggar eller webbplatser som bara får intäkter från diskreta annonser, överväg att vitlista deras webbplatser så att de kan fortsätta att få intäkter från dina besök.