Hur fungerar AT&T Laptop Connect-kort?

Att komma online med en bärbar dator när du är hemifrån eller på kontoret innebär ofta att du använder gratis Wi-Fi-hotpots i kaféer och bibliotek. Detta är inte bara ett slumpmässigt, opålitligt tillvägagångssätt för att ha internetåtkomst, men offentliga trådlösa anslutningar är alltid ett tufft alternativ. AT & T LaptopConnect-kortet är ett alternativ för att få Internetservice på din bärbara dator nästan var du än hittar en bredbandsdatasignal. Ett AT & T-datakonto och laptopmodemkort är de väsentliga komponenterna i tjänsten.

Funktioner

LaptopConnect-tjänsten använder AT & T: s bredband 3G, 4G och EDGE trådlösa datanätverk. Du måste installera AT & Ts kommunikationsprogramvara på din bärbara dator innan du kan använda kortet. Vid tidpunkten för publiceringen är ett AirCard som passar i en typ II-kortplats eller ett kompatibelt USB-modem dina val för kommunikationsutrustning. USB-kortet fungerar också som en hotspot, vilket ger dig en delad anslutning för fem andra enheter. Med LaptopConnect-tjänsten kan du också tjäna din mobiltelefon och laptop.

Funktioner

Första gången du sätter in ditt LaptopConnect-kort i din kortplats eller USB-port installerar enheten AT&T Communications Manager-programvaran på din dator. När installationen är klar är enheten redo att användas. För att starta en ny session, sätt in ditt kort innan du öppnar programvaran. När programmet öppnas hittar det automatiskt ditt kort och uppmanar dig att upprätta din bredbandsanslutning. Vid slutet av varje session kopplar du bort från tjänsten innan du tar bort LaptopConnect-kortet.

LaptopConnect-planer

Vid tidpunkten för publiceringen är en plan för LaptopConnect-data och mobil hotspot 5 GB data per månad till en fast avgift på $ 50 per månad. AT&T debiterar $ 10 per gigabyte för överskott av data enligt denna plan. AT&T-kunder kan lägga till LaptopConnect-tjänsten i en mobil delplan. Med dessa planer måste du ha minst en smartphone. Du betalar 40 dollar i månaden för 1 GB data, 45 USD för varje smartphone och 20 USD för LaptopConnect. AT & T: s mobilabonnemang gör att du kan köpa upp till 20 GB data varje månad. Avgiften för överskott för alla planer är $ 15 per GB.

Nätverkstäckning

AT & Ts nationella nätverk tillhandahåller mobilt bredband i stora storstadsområden i USA. I mindre befolkade områden ansluter LaptopConnect-tjänsten till Internet med EDGE-nätverket. AT&T annonserar nedladdningshastigheter på upp till 700 Kbps och uppladdningshastigheter på 384 Kbps för bredbandsnätet. EDGE-nätverkets annonserade hastighet varierar från 70 till 135 Kbps.

Internationella data

För internationell tjänst ansluter du till ett av mer än 200 datanätverk som har roamingavtal med AT&T. LaptopConnect använder inte ditt AT & T-datatillägg när du lämnar USA. Utanför USA är nätverk ofta ett globalt system för mobilkommunikation eller GSM med varierande datahastigheter. AT&T säljer förbetalda internationella dataroamingpaket eller fakturerar ditt befintliga konto för internationell data. Datapaket för utvalda länder kräver minst köp i en månad. Priser varierar från $ 30 per månad för 120 MB till $ 120 för 800 MB. Överskottsavgiften för dessa planer är $ 30 per 120 MB. Pay-as-you-go-priser för länder som inte har paket är $ .0195 per KB, ungefär $ 20 per megabyte.