Hur kommer det sig att mina skickade e-postmeddelanden inte visas på Yahoo Mail?

Yahoos online-posttjänst ger användarna ett brett urval av praktiska funktioner som är utformade för att göra e-posthantering enkel och effektiv. Användare kan arkivera, organisera, hämta och radera skickade e-postmeddelanden när som helst med en av dessa funktioner. För att förstå varför dina skickade e-postmeddelanden inte visas behöver du bara lära dig lite om Yahoo Mail och dess inställningar.

Skickad e-postmapp

Yahoo Mail erbjuder användarna möjlighet att spara skickade e-postmeddelanden till ett specifikt område som kallas "Skickad" -mappen. Åtkomst till detta område sker via en textlänk på vänster sidofält i ditt Yahoo Mail-konto under mappen "Utkast". Vanligtvis, såvida inte Yahoo har ett problem i slutet, visas inte e-postmeddelanden i det här området eftersom Yahoo Mail-inställningen för att kopiera dem till den är avstängd.

Anledningar

Om du gav någon åtkomst till ditt konto kunde personen ha stängt av funktionen eftersom han helt enkelt inte ville att du skulle läsa hans skickade e-postmeddelanden. Dessutom kan någon ha hackat ditt konto och inaktiverat den här funktionen för att förhindra att du ser om ditt konto användes för massöverföring av oönskad e-post till dina adressbokskontakter och andra. Hackare använder ofta andras e-postkonton för att skicka e-post som innehåller länkar till nedladdningsbar skadlig programvara och dåliga webbplatser.

Ändra inställningar

Rulla markören över kugghjulet i ditt Yahoo Mail-konto och välj "Mail Options" för att komma åt de viktigaste kontoinställningarna. Om Yahoo inte automatiskt öppnar avsnittet Allmänna inställningar klickar du på "Allmänt" i avsnittet E-postalternativ till vänster. För att aktivera funktionen Spara skickad e-post, gå till avsnittet Skicka meddelanden, klicka på rutan bredvid "Spara en kopia av meddelandet i mappen Skickat" och klicka sedan på "Spara" -knappen.

Hackade konton

Om du misstänker att någon hackat ditt Yahoo Mail-konto, gör ändringar för att skydda dig själv och rapportera hackaren, om möjligt. Klicka på kugghjulet, välj "Kontoinfo", logga in när du blir ombedd och ändra dina lösenord och säkerhetsfrågor omedelbart. För att rapportera skadlig skräppost markerar du meddelandet, klickar på nedåtpilen bredvid "Skräppost" och sedan "Rapportera skräppost". Om du tror att avsändaren är utsatt för hacking, välj "Rapportera ett hackat konto."

Varningar

Om den sparade e-postfunktionen inte är avstängd och du misstänker att det är fel på Yahoos ände, kontakta Yahoo Customer Care (se Resurser).

Informationen i denna artikel gäller Yahoo Mail från och med juli 2013. Den kan variera något eller markant med andra versioner eller produkter.