Hur man fixar en hoppmarkör på en Acer-dator

Ibland när du skriver verkar markören hoppa till ett annat textfält utan anledning. Detta beror vanligtvis på att datorns pekplatta tolkar oavsiktlig kontakt, till exempel en borste från handflatan eller tummen, som ett klick. Det är frustrerande när detta händer, och det kan förstöra dig eller dina anställdes skrivningseffektivitet samt införa dyra fel i dina dokument och korrespondens. Acer-datorer har en av två olika typer av styrplattor, men båda erbjuder ett sätt att förhindra markörhopp.

Alps pekplatta

Klicka på Start-knappen, skriv sedan "mus" utan citattecken och tryck "Enter". Fönstret Musegenskaper öppnas.

Klicka på fliken "Tapping".

Klicka för att sätta en bock i rutan "Knacka av när du skriver." Detta inaktiverar pekplattans tryck-och-klicka-funktion medan du skriver.

Klicka på "OK".

Synaptics pekplatta

Klicka på Start-knappen, skriv sedan "mus" utan citattecken och tryck "Enter". Fönstret Musegenskaper öppnas.

Klicka på fliken "Enhetsinställningar".

Klicka på objektet märkt "Synaptics TouchPad" och klicka sedan på "Inställningar". Fönstret Synaptics TouchPad Settings öppnas.

Klicka på "Pekar", sedan "Känslighet" och slutligen "PalmCheck" i den vänstra rutan.

Dra skjutreglaget PalmCheck hela vägen till höger för att minska pekplattans känslighet för klick medan du skriver.

Klicka på "OK".

Tips

Även om oavsiktliga pekplattor är den mest sannolika orsaken till markörhopp på en Acer-dator kan du också försöka installera om dina drivrutiner enligt Acers instruktioner för din modell (se länken i Resurser) eller rengöra undersidan av musen om du använder en USB-mus istället för en pekplatta.