Hur konverterar jag Word till Excel 2007

Microsoft Word är ordbehandlingsprogrammet associerat med Office-linjen för produktivitetsapplikationer, medan Excel är kalkylbladet i sviten. Word fokuserar på layout och redigering av text, medan Excel handlar om siffror, data och beräkningar. Trots dessa skillnader kan det finnas data eller information i ett Word-dokument som kan användas i ett Excel-kalkylblad. Du kan konvertera Word till Excel 2007 genom att följa några steg.

Starta Microsoft Word och öppna dokumentet som du vill konvertera till Excel. Klicka en gång på Microsoft Office-knappen och välj alternativet "Öppna". Leta reda på mappen där dokumentet sparas i avsnittet "Titta in" i "Navigationsfönstret." Dubbelklicka på filnamnet för att öppna det. Om du inte har något av programmen kan en gratis testversion laddas ner från Microsofts webbplats.

Spara Word-dokumentet som en textfil (TXT). Klicka en gång på Microsoft Office-knappen och välj alternativet "Spara som". Välj en mapp där du vill spara textfilen med "Spara i" -menyn. Använd menyn "Spara som typ" för att välja alternativet "Text (TXT)". Skriv ett namn på textfilen i fältet "Filnamn" och klicka en gång på knappen "Spara".

Starta Microsoft Excel 2007 och importera textfilen. Klicka en gång på fliken "Data" och leta reda på avsnittet "Få externa data". Klicka en gång på alternativet "Från text". Använd menyn "Titta in" för att hitta mappen där textfilen sparas. Dubbelklicka på filnamnet för att öppna det.

Använd “Textimportguiden” för att konvertera informationen från Word-dokumentet till Excel. Välj alternativet "Avgränsade textfiler (.txt)". Klicka en gång på "Nästa" -knappen. Beroende på vilken typ av data som fanns i Word-dokumentet, välj lämplig avgränsare, till exempel kommatecken eller flikar, för att separera texten i Excel-fält. Klicka en gång på knappen "Slutför" för att slutföra processen för att konvertera Word-dokumentet till Excel 2007. Kom ihåg att spara Excel 2007-filen genom att klicka en gång på Microsoft Office-knappen och en gång på alternativet "Spara som".

Objekt du behöver

  • Microsoft Word

  • Microsoft Excel 2007