Hur man stoppar InDesign från ord som avstavar

Adobe InDesign CC erbjuder en mängd avstavningsalternativ för att finjustera den här textinpackningsfunktionen. Du kan till exempel diktera den minsta teckenlängden som ett ord måste uppfylla innan du bindestreck och också ange den relativa positionen i ett ord där ett bindestreck placeras. Om du föredrar att aldrig använda bindestreck kan du inaktivera den här funktionen helt. Alternativt kan du inaktivera bindestreck när de förekommer mellan kolumner eller sidor, om det är enda gången de stör dig.

Steg 1

Tryck på "T" för att välja textverktyget och klicka sedan var som helst i texten som du vill inaktivera avstavning för. För att tillämpa effekten på flera stycken, klicka och dra musen över texten för att markera den.

Steg 2

Tryck på knappen "Styckeformateringskontroller", som ser ut som ett bakåt "P" till vänster om kontrollfältet. Om du inte ser det här fältet klickar du på "Windows" och väljer sedan "Kontroll". Alternativt kan du trycka på "Ctrl-Alt-6" för att växla mellan kontrollfältet.

Steg 3

Klicka på rullgardinsmenyn "Styckeformat", som också ser ut som ett bakåt "P" i avsnittet bindestreck, välj "Stilalternativ" och välj sedan sidfliken "Avstavning".

Steg 4

Avmarkera "Avstavning" för att helt avaktivera avstavning, eller avmarkera bara "Avstavning över kolumner" för att förhindra att ord avstavas över flera kolumner eller sidor. Detta avsnitt erbjuder också specifika kontroller för var bindestreck visas i ord.

Klicka på "OK" för att tillämpa dina ändringar.