Hur man ställer in en Linksys-router med Verizon Fios

En Linksys trådlös router tillåter användare att ansluta till Internet med en trådlös anslutning. Med den höghastighetsinternetstjänst som Verizon Fios tillhandahåller kan kunderna välja att köpa en trådlös router eller ansluta direkt till datorn från modemet med en Ethernet-kabel. Om du använder en bärbar enhet med Wi-Fi-funktion kan friheten att flytta runt hemma eller på kontoret medan du fortfarande tar emot internetsignaler vara en fördel för att ställa in din Linksys-router.

Steg 1

Anslut den ena änden av Ethernet-kabeln till "WAN" -porten på baksidan av Verizon-modemet och den andra änden av Ethernet-kabeln till "LAN" -porten på Linksys trådlösa router.

Steg 2

Anslut strömkabeln till Linksys-routern till ett eluttag eller eluttag. Vrid omkopplaren på baksidan av routern till läget "På". Vänta en minut tills det gröna ljuset visas bredvid ikonen "trådlös" på routerns framsida. När det gröna ljuset visas bör en internetanslutning upprättas mellan Verizon-modemet och Linksys-routern.

Testa anslutningen genom att öppna en webbläsare på din dator. Om det trådlösa nätverket inte är säkert ska du nu kunna komma åt Internet. Om anslutningen är säker skriver du in nätverksnamnet och lösenordet som du hittar på klistermärket på baksidan av Linksys-routern.