Hur man skriver japanska på en iPhone

Apples iPhone 8 och framåt innehåller stöd för flera inmatningsspråk, inklusive det japanska språkets fonetiska hiragana och katakana-alfabetet och dess komplexa kanji. Innan du skriver på japanska måste du lägga till det japanska tangentbordet på din iPhone och välja det som inmatningsmetod när du skriver text. En separat japansk ordlista används, från vilken föreslagna tecken presenteras, som liknar hur engelska ord erbjuds när du skriver på engelska.

Tryck på "Inställningar | Allmänt | Tangentbord | Tangentbord | Lägg till nytt tangentbord" för att visa en lista över tillgängliga tangentbordsspråk.

Hur man skriver japanska på en iPhone Hur man skriver japanska på en iPhone Om du vill ändra eller lägga till ett nytt tangentbordsspråk till din iPhone har Apple gjort det ganska enkelt att göra. Allt som krävs är att navigera genom Allmänna inställningar och Tangentbordsinställningar. Iphone flera språk, Iphone japanska språk, Iphone lägg till tangentbord Hur man skriver japanska på en iPhone

Välj "japanska" i listan.

Hur man skriver japanska på en iPhone

Tryck på "Romaji", vilket gör att du kan skriva fonetiskt.

Om du vill ändra eller lägga till ett nytt tangentbordsspråk till din iPhone har Apple gjort det ganska enkelt att göra. Allt som krävs är att navigera genom Allmänna inställningar och Tangentbordsinställningar.

Öppna ett fönster där du kan skriva in text, till exempel ett textmeddelande. Peka och håll ned "Nästa tangentbord" -tangenten, indikerad med en globikon, och tryck på det japanska språket när dess namn visas i mellanslagstangenten.

Iphone flera språk, Iphone japanska språk, Iphone lägg till tangentbord

Börja skriva de japanska tecknen fonetiskt tills förslag visas högst upp på tangentbordet.

Hur man skriver japanska på en iPhone

Dra fingret över förslagen för att visa alla alternativ och tryck på valfritt förslag för att skriva in det i texten.

Varningar

Informationen i den här artikeln gäller iPhone 5 och iOS 6. Den kan variera något eller markant med andra versioner eller produkter.