Kan du se vem som tittar på din Instagram?

Liksom de flesta sociala medier och innehållsdelningswebbplatser håller inte Instagram reda på vem som besöker din Instagram-profil eller tittar på dina foton. Du kan dock få en uppfattning om vem som ser ditt konto och interagerar med ditt innehåll genom att undersöka vissa delar av ditt Instagram-konto. Verktyg finns också för att hjälpa dig att hålla koll på dina Instagram-följare.

Instagram-följare

Människor som följer dig på Instagram är förmodligen de användare som ser de foton du laddar upp mest, eftersom allt nytt innehåll du lägger till visas på deras Instagram-flöden. Icke-följare som ser ditt innehåll kan också interagera med de foton du laddar upp genom att gilla bilder eller lämna kommentarer. Du kan se att en person har sett dina foton om han har interagerat med dem. Alla foton på Instagram är offentliga som standard, men du kan också ställa in ditt konto till privat så att endast följare kan se dina foton.

Applikationer

Program som Unfollowgram, Statigram och Nitrogram erbjuder vardera en uppsättning verktyg som hjälper dig att veta vem dina följare är. Ställ in varningar så att du får veta när en ny följare prenumererar på ditt konto eller när en annan avregistrerar sig. Medan verktygen inte visar alla som tittar på ditt konto, kan de hjälpa dig att förstå vilken typ av publik du har.