Hur man stoppar iPhone från att automatiskt ansluta till WiFi-nätverk

Din iPhone kan automatiskt ansluta till kända WiFi-nätverk som du tidigare anslutit dig till. Vid behov kan du inaktivera detta beteende och stoppa iPhone från att automatiskt ansluta till WiFi-nätverk.

Stoppa iPhone från att automatiskt ansluta till WiFi-nätverk

Funktionen på iPhone som gör att den automatiskt går med i kända WiFi-nätverk är i princip utformad för att göra det enkelt för iPhone-användare att automatiskt ansluta till WiFi-nätverk.

Den här funktionen kan vara särskilt användbar om det offentliga WiFi-nätverket på ett bibliotek, klinik eller kafé kräver inloggning. I sådana fall kommer du bara att behöva logga in på nätverket en gång.

Din iPhone kommer ihåg alla WiFi-nätverk som den tidigare anslutit sig till och kommer automatiskt att ansluta till dessa kända WiFi-nätverk, när du än befinner dig inom ramen för kända WiFi-nätverk.

I vissa fall kan du dock stoppa iPhone från att automatiskt ansluta till WiFi-nätverk för att utesluta möjligheten att iPhone ansluter till osäkra nätverk.

  • Relaterat: Hur man aktiverar WiFi-samtal på iPhone

Stoppa iPhone från att automatiskt ansluta till specifikt WiFi-nätverk

Du kan förhindra att din iPhone automatiskt ansluter till specifika WiFi-nätverk genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Inställningar på din iPhone eller iPad

2. Klicka på WiFi-alternativet på skärmen Inställningar.

3. På WiFi-skärmen klickar du på den blå “i” -ikonen bredvid nätverket som du vill stoppa din enhet från att ansluta automatiskt (se bild nedan).

4. På nästa skärm, slå AV alternativet för Auto-Join.

Efter denna inställning kommer din iPhone inte automatiskt att gå med i detta specifika WiFi-nätverk. Men du kan alltid ansluta manuellt till detta nätverk när som helst när du vill.