Hur man stoppar uppdateringsmeddelanden på Mac

Att hålla din Mac uppdaterad är en viktig säkerhetsåtgärd, varför Mac automatiskt meddelar dig när en uppdatering är tillgänglig. Men om du är upptagen och inte vill bli besvärad finns det ett sätt att stoppa uppdateringsmeddelanden på Mac.

Sluta uppdatera aviseringar på Mac

Som standard är Mac-datorer inställda på att automatiskt ladda ner uppdateringar och meddela användare att installera uppdateringarna genom att klicka på Installera eller skjuta upp installationen av uppdateringar under en tillfällig tidsperiod (se bild nedan).

Till skillnad från andra appaviseringar är uppdateringsmeddelanden på Mac interaktiva, vilket innebär att de inte kommer att försvinna förrän du antingen klickar på Installera eller klicka på senare.

Om du klickar på "Senare" får du fyra olika alternativ att välja mellan: Prova om en timme, Prova i kväll, påminn mig i morgon eller slå på automatiska programuppdateringar.

Om du är så upptagen att du inte ens har tid att göra ditt val kan du stoppa uppdateringsmeddelanden på Mac med hjälp av någon av följande metoder.

1. Använd Stör inte för att sluta uppdatera aviseringar på Mac

Den här metoden är lämplig, om du vill stoppa alla aviseringar på Mac, inklusive uppdateringsmeddelanden och även aviseringar från alla andra appar.

Klicka på Apple-ikonen i den övre menyraden på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

Klicka på Meddelanden på skärmen Systeminställningar

På skärmen Meddelanden väljer du Stör inte från vänster-menyn (om den inte redan har valts) och välj den tidsperiod under vilken du inte vill bli störd av uppdateringsmeddelanden (se bild nedan)

Om du vill avaktivera aviseringar permanent måste du se till att Från tiden alltid är 1 minut före Till-tiden. Som ni ser på bilden ovan är tiden från 07:01 en minut före tiden (07:00).

2. Stäng av nedladdningar för automatisk uppdatering

Den här metoden är lämplig om du bara vill stoppa uppdateringsmeddelanden på Mac, samtidigt som det tillåter aviseringar från alla andra appar på din Mac.

Klicka på Apple-ikonen i den övre menyraden på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

Klicka på App Store-alternativet på skärmen Systeminställningar

Avmarkera avmarkera Kontrollera om det finns uppdateringar på skärmen App Store.

Efter detta kommer du nu inte längre att besväras av uppdateringsmeddelanden på din Mac.

Du måste dock se till att du kommer ihåg att regelbundet leta efter uppdateringar i App Store och ladda ner uppdateringarna manuellt, om de är tillgängliga.

Klicka på Apple-logotypen i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på App Store i rullgardinsmenyn. På nästa skärm klickar du på fliken Uppdateringar och väntar på att din Mac söker efter uppdateringar.

Om en uppdatering är tillgänglig installerar du uppdateringen på din Mac genom att klicka på knappen Uppdatering bredvid den uppdaterade listan. Vid flera uppdateringar kan du klicka på Uppdatera alla för att installera alla tillgängliga uppdateringar på din Mac.