Hur man stoppar OneDrive automatiskt med att skapa album

Som du måste ha lagt märke till skapar OneDrive automatiskt fotoalbum när du laddar upp foton till det. Det som är mer irriterande är att det fortsätter att meddela dig om varje album som det skapar. Nedan följer stegen för att stoppa OneDrive från att skapa fotoalbum automatiskt.

Sluta OneDrive automatiskt skapa album

Funktionen Auto-albums aktiveras som standard i OneDrive. Den här funktionen gör att OneDrive automatiskt skapar album med bilder som togs ungefär samtidigt och på samma plats.

När albumet har skapats meddelar OneDrive dig om skapandet av detta album och det som är mer irriterande är att det också kommer att skapa speciella album på måndagsmorgonen för att fira dina helgfoton.

Det finns många användare som tycker att den här funktionen är ganska irriterande och letar desperat efter ett sätt att hindra OneDrive från att skapa fotoalbum automatiskt.

Lyckligtvis kan du stoppa OneDrive från att automatiskt skapa fotoalbum, och när du gör det kommer OneDrive att sluta skapa fotoalbum oavsett om du använder det på en Windows-dator, smartphone, surfplatta eller någon annan enhet.

Steg för att stoppa OneDrive Skapa album automatiskt

Följ stegen nedan för att stoppa OneDrive från att automatiskt skapa fotoalbum.

1. Öppna valfri webbläsare på din dator, telefon eller surfplatta och gå till ondrive.live.com.

2. Logga in på OneDrive genom att använda ditt Microsoft e-post-ID och lösenord.

Obs! Se till att du loggar in på OneDrive med samma Microsoft-konto som du använder på datorn eller telefonen där du får de irriterande OneDrive-aviseringarna.

3. Klicka på Inställningsikonen längst upp till höger på skärmen en gång i OneDrive och klicka sedan på Alternativ i rullgardinsmenyn (Se bild nedan).

4. På nästa skärm klickar du på alternativet Foton i menyn till vänster i fältet och stänger sedan av alternativet Skapa album automatiskt genom att flytta väljaren till OFF-position.

5. Logga ut från OneDrive.

Efter detta kommer OneDrive att sluta skapa fotoalbum automatiskt och skicka meddelanden om automatisk album. Den här inställningen överförs till alla dina enheter, när din dator, telefon eller surfplatta ansluter till OneDrive.