Hur du anpassar din Instagram

Att anpassa din Instagram-sida kan hjälpa dig att vinna nya fans och följare på den populära bilddelningstjänsten. Men Instagram erbjuder inte samma nivå av profilanpassning som Twitter eller Facebook, så du kan behöva tänka kreativt för att skilja ditt flöde från andra. Ditt övergripande mål för att anpassa din Instagram-sida borde vara att göra innehållet du lägger upp så intressant och unikt som möjligt.

Profil Bio

Instagram tillåter dig inte att redigera färgerna och utformningen av din profil som Twitter gör, och du kan inte heller välja en omslagsbild i Facebook-stil. Du kan dock ange en del biotext i din profil genom att klicka på din profilbild i webbplatsens verktygsfält och sedan välja "Redigera profil." Denna text kommer att visas ovanför ditt fotoflöde på din profilsida och är ett utmärkt tillfälle att anpassa ditt Instagram-flöde. Försök komma med en rad eller två texter som speglar din personlighet och förklarar vilka typer av bilder du lägger upp.

Ladda upp bilder

Den viktigaste delen av ditt Instagram-flöde är bilderna du delar. Genom att ta dina egna foton och dela dem online kan du snabbt skapa ett personligt bildflöde som är unikt för dig. Den kanske viktigaste bilden på din sida ur anpassningssynpunkt är din profilbild. Det här är bilden som visas bredvid ditt användarnamn när andra Instagram-användare klickar på din profil. Försök att välja en ganska enkel bild som din profilbild, eftersom den i allmänhet bara visas i miniatyrstorlek av andra användare.

Använd ytterligare filter

Filter är en viktig del av Instagram, så att du kan ändra utseendet på dina bilder genom att ändra deras belysning och färginställningar. Den officiella Instagram-appen innehåller en rad förinställda filter som standard. Många ytterligare filter är dock tillgängliga via Instagram-appar från tredje part som Pixlr-o-matic, Streamzoo och Afterlight. Att använda dessa filter kan hjälpa dig att skilja dina bilder från andra, så att du kan få effekter som du inte skulle kunna få igenom de vanliga Instagram-filtren. Pixlr-o-matic, Streamzoo och Afterlight är alla tillgängliga för både iOS och Android, med Pixlr-o-matic finns även på PC och Mac som webbläsartillägg för Google Chrome.

Redigera appar

Du kan ta din bildanpassning ännu längre genom att använda redigeringsappar på dina bilder. Med redigeringsappar kan du direkt redigera bilderna du tar innan du lägger dem på Instagram, snarare än att bara använda ett förinställt filter. Några populära exempel inkluderar A Beautiful Mess, som tillhandahåller en rad klistermärkeliknande etiketter som du kan lägga till foton, Pic Say Pro, som ger dig kontroll över avancerade färgfunktioner som mättnad och nyans och Diptic, som låter dig skapa collage från dina befintliga bilder. En vacker röra är tillgänglig för både iOS och Android, medan Pic Say Pro är en Android-app.