Hur man hindrar människor från att skicka meddelanden till er på Facebook

Facebook är utformat för att hjälpa sociala nätverk och kommunikation, men du kan också förhindra att vissa människor skickar meddelanden till dig. Om personen är en bekräftad Facebook-vän kan du filtrera relevanta meddelanden ur din inkorg eller stänga av din konversation med användaren. om du får oönskade meddelanden från icke-vänner kan du också filtrera bort dem från din inkorg. Det enda sättet att helt hindra någon från att skicka meddelanden till dig är att ovänliga och blockera användaren.

Steg 1

Logga in på Facebook och klicka på hänglåsikonen i verktygsfältet. Välj "Vem kan kontakta mig?" och välj sedan grundläggande eller strikt filtrering - använd det senare alternativet för att filtrera meddelanden från alla utom dina närmaste vänner ur inkorgen. Filtrerade meddelanden visas i en "Annan" -mapp där de inte kommer att be om ett meddelande eller e-postavisering.

Steg 2

Klicka på "Hur hindrar jag någon från att störa mig?" om du vill blockera en annan Facebook-användare helt. Denna process gör användaren vän och hindrar individen från att kontakta dig på Facebook.

Steg 3

Skriv in användarnamnet eller e-postadressen för den person du vill blockera. Klicka sedan på "Blockera" -knappen för att bekräfta ditt val. Följ länken "Visa alla blockerade användare" för att se personer som du redan har blockerat eller för att avblockera dem vid behov.

Steg 4

Klicka på "Meddelanden" på nyhetsflödessidan för att se inkommande meddelanden som har kommit till din inkorg. Välj en konversation och välj "Åtgärder" och sedan "Stäng av konversation" om du inte längre vill få meddelanden eller se nya chattrutor från avsändaren.

Välj "Flytta till annat" i rullgardinsmenyn Åtgärder för att filtrera konversationen ur din huvudinkorg. Framtida meddelanden från användaren går också till mappen Övrigt - klicka på rubriken "Annat" för att se meddelanden den innehåller.