Hur man fixar WhatsApp-kontakter som inte visas på iPhone

Här är några av metoderna för att lösa problemet med att WhatsApp-kontakter inte visas på iPhone, WhatsApp visar nummer i stället för namn eller nyligen tillagda kontakter som inte visas i WhatsApp på din iPhone eller iPad.

WhatsApp-kontakter visas inte på iPhone

Det vanligaste skälet till att nya WhatsApp-kontakter inte visas på iPhone beror på att WhatsApp inte har tillgång till Kontakter på din iPhone.

Medan du kan skicka och ta emot WhatsApp-meddelanden utan att låta appen få åtkomst till dina kontakter kommer du att stöta på problem som nya kontakter som inte visas i WhatsApp och WhatsApp som visar siffror istället för kontaktnamn.

Så låt oss gå vidare och fixa problemet med WhatsApp-kontakter som inte visas på iPhone eller WhatsApp som visar nummer och inte kontaktnamn.

1. Uppdatera WhatsApp manuellt

Det är möjligt att WhatsApp har kommit med en uppdatering för att lösa problemet med kontakter som inte visas eller saknas kontakter i WhatsApp. Följ därför stegen nedan för att se till att du kör den senaste versionen av WhatsApp på din iPhone.

Öppna App Store på din iPhone och knacka på alternativet Uppdateringar i nedre menyn i App store.

Klicka på Uppdateringsknappen bredvid WhatsApp på skärmen Uppdateringar.

2. Tillåt WhatsApp med tillgång till din adressbok

WhatsApp behöver åtkomst till adressboken på din telefon för att kunna visa kontakter i WhatsApp Messenger. Följ stegen nedan för att se till att WhatsApp har åtkomst till telefonens kontakter.

Öppna Inställningar på din iPhone, bläddra ner och tryck på Sekretess.

Klicka på Kontakter på sekretessskärmen.

På skärmen Kontakter aktiverar du alternativet för WhatsApp genom att flytta reglaget till PÅ-läge.

3. Visa alla kontakter

Det är mycket möjligt att du kanske har lagt till den nya kontakten till en dold kontaktgrupp på din iPhone. Följ stegen nedan för att visa alla kontakter på din Android-telefon, inklusive de i dolda kontaktgrupper.

Öppna Kontakter-appen på din iPhone och knacka på alternativet Grupper som finns längst upp till vänster på skärmen.

Klicka på Visa alla kontakter på skärmen Grupper. Om det här alternativet inte är tillgängligt, klicka på alternativet Alla iCloud.

Detta gör att WhatsApp visar alla kontakter, inklusive de i den dolda kontaktgruppen.

4. Lägg till telefonnummer i fullt internationellt format

Om dina internationella kontakter inte visas i WhatsApp, se till att du har lagt till kontaktens telefonnummer i fullt internationellt format.

Om du vill lägga till internationellt nummer i telefonens adressbok börjar du alltid med ett plustecken följt av landskod och telefonnummer.

Om du till exempel har en kontakt i USA med telefonnummer 408-123-4567, kommer du att ange den i din adressbok som +14081234567.

Vid telefonnummer i Storbritannien och vissa andra länder måste du ta bort det ledande '0' före telefonnumret.

Till exempel måste ett brittiskt telefonnummer 0798123456 anges i din telefonbok som +44798123456 (där 44 är landskoden).