Hur får jag höghastighetsinternet i ett avlägset område?

Avlägsna eller landsbygdsområden har historiskt varit underbetjänade av kommunikationsinfrastruktur. Kommunikationsföretag föredrar att tillhandahålla infrastruktur i städer där det finns fler som kan hjälpa till att betala för det. Regeringar har ibland lagt till en skatteavgift på telefonräkningar för att betala för kommunikationstjänster på landsbygden. Höghastighetsinternet i avlägsna områden utan att använda fasta, trådbundna anslutningar är möjlig.

Steg 1

Fråga med dina lokala mobiltelefonföretag om de har introducerat internettjänster som kan fungera för din applikation. Det är möjligt att avlägsna områden som är topografiskt lämpliga - platt, så att signalen kan färdas - kan ge rimliga hastigheter till ett datakort i din bärbara dator.

Steg 2

Kontrollera lokala företagsförteckningar för specialiserade antenninstallatörer som känner till ditt område. De vet om det finns antennelösningar som fungerar. De kommer också att kunna bidra med lokal kunskap; till exempel kan de vara medvetna om grannar som har utfört liknande installationer och ge råd om vilken framgång som uppnåddes. Det finns företag som tillhandahåller specialiserad cellulär signalförstärkande utrustning om du vill försöka göra det själv.

Beställ en satellitlösning. Om ditt hem har en fri sikt mot himlen kan en satellitmottagande lösning vara svaret. Var medveten om att de laddar per bit data som laddas ner, eller har maximala trösklar, snarare än att tillhandahålla obegränsad data med ett månatligt abonnemang. De är kanske inte lämpliga för direktuppspelning av video. Vissa installationer kommer att fungera dyrare än mobiltelefon eller DSL, men kan ge en alltid pågående höghastighetsinternetanslutning nästan var som helst.