Hur man tar bort mikrofonknappen från iPhone-tangentbordet

Som du måste ha lagt märke till finns det en mikrofonknapp på tangentbordet på din iPhone eller iPad. Nedan följer stegen för att ta bort mikrofonknappen från tangentbordet på iPhone.

Ta bort mikrofonknappen från iPhone-tangentbordet

Även om mikrofonknappen är tydligt synlig på iPhone-tangentbordet, ignorerar de flesta användare helt enkelt den här knappen och vet inte riktigt vad de ska göra med den.

Vissa användare hamnar dock oavsiktligt på mikrofonknappen och är förvånade över att se "Aktivera diktering"-popup-fönstret visas på skärmen på sin iPhone.

Efter detta kanske vissa användare som inte troligt kommer att använda funktionen Diktation på iPhone vill ta bort eller bli av med mikrofonknappen.

Att ta bort mikrofonknappen från iPhone-tangentbordet inaktiverar bara dikteringsfunktionen och har ingen inverkan på mikrofonen i meddelanden-appen.

Du kommer att kunna skicka röstmeddelanden med iOS Messaging-appen på din iPhone, även med mikrofonikonen bort från iPhone-tangentbordet.

Ta bort mikrofonknappen från tangentbordet på iPhone eller iPad

1. Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Allmänt.

2. Bläddra nedåt på skärmen Allmänt och tryck på Tangentbordet.

3. Bläddra nedåt på nästa skärm och flytta växeln bredvid Aktivera diktering till OFF-position

4. Tryck på Stäng av diktering på bekräftningsfönstret för att ta bort mikrofonen från iOS-tangentbordet.

Efter detta kommer du inte längre att se mikrofonknappen på tangentbordet på din iPhone och du kommer inte att kunna använda dikteringsläge på din iPhone.

När som helst kan du aktivera Diktation-läge och få tillbaka mikrofonen på tangentbordet på din iPhone genom att gå till Inställningar> Allmänt> Tangentbord> växla PÅ Aktivera diktering.

Att lämna dikteringsfunktionen aktiverad på iPhone kan vara användbart för dem som gillar idén att använda sin röst för att skriva på iPhone istället för att använda fingrarna för att skriva.