Samsung Galaxy S6 Edge Specifikationer och funktioner

Samsung Galaxy S6 Edge är den bästa smarttelefonen som Samsung någonsin har gjort. Med djärv och innovativ design är Samsungs nya telefon exceptionellt snygg och fullspäckad med spjutspets interna komponenter. Låt oss bara gå vidare och titta på specifikationerna och funktionerna i Samsung Galaxy S6 Edge-telefon.

Samsung Galaxy S6 Edge Specifikationer

specifikationerSamsung Galaxy S6 Edge
Mått (L x B)142, 1 x 70, 1 mm (5, 59 x 2, 76 tum)
Tjocklek7, 0 mm (0, 28 tum)
Vikt132 gram (4, 66 oz)
Visa5, 1 tum; 1440 x 2650 pixlar (577 ppi)
SkärmSuper AMOLED böjd skärm med flera pekskärmar
SkärmskyddGorilla Glass 4
SIM-typNano-SIM
OSAndroid 5.0 (Lollipop)
Bagge3 GB DDR4 Ram
Lagring64 GB, 128 GB (ej utbyggbart)
processorOcta Core; 4 x 2, 1 GHz + 4 x 1, 5 GHz 64-bitars
Fram kamera5 MP, [e-postskyddad]
Backkamera16 MP, 2988 x 5312 pixlar
Video[e-post skyddad], [e-post skyddad], [e-post skyddad]
Batteri2550 mAH
sensorerAccelerometer, gyrometer, närhet, kompass, barometer, hjärtfrekvens, Sp02-sensor
ÖvrigaGPS, NFC, Bluetooth, infrarött, Dual Band Wi-Fi

Samsung Galaxy S6 Edge-funktioner

Samsung Galaxy S6 Edge är inte bara en snygg telefon, den är fullpakad med exceptionella funktioner som kommer att behaga Samsung-fans och locka till sig nya premiumköpare.

 • Böjd skärm: Samsung Galaxy S6 Edge har böjd skärm både på höger och vänster sida av skärmen. Den böjda displayen ger S6-telefonen ett helt nytt utseende som känns stilfullt och stilfullt.
 • Färgmeddelanden: Du kan tilldela upp till 5 färgkoder för dina kontakter. Telefonens böjda kanter börjar lysa när du får ett samtal. Du vet omedelbart vem som ringer dig genom att titta på telefonens glödande kanter.
 • Metallkropp & glasstöd: Samsung Galaxy S6 Edge har en helt metallkropp jämfört med plast som finns i sina gamla telefoner. Metallkroppen är täckt av glasstöd, vilket ger den en avancerad look och känsla.
 • Super AMOLED-skärm: Samsung Galaxy S6 Edge kommer med en fantastisk skärm som har en upplösning på 1440 x 2650 pixlar vilket ger 557 ppi! Samsung hävdar att detta är den högsta PPI i någon telefon från och med den 1 mars 2015.
 • Gorilla Glass: Samsung Galaxy S6 Edge har sin böjda skärm skyddad av superstarka Gorilla Glass 4.
 • Enorm Octa-core-processor: S6 Edge drivs av en snabb Octa-core-processor. Specifikationerna för processorn är; 2, 1 GHz fyrkärnor + 1, 5 GHz fyrkärnig Samsung Exynos.
 • DDR4 RAM och lagringsalternativ: Samsung Galaxy S6 Edge levereras med 3 GB DDR4 RAM för sömlös användning. När det gäller lagring kommer S6 Edge att vara tillgänglig i 64 och 128 GB.
 • Trådlös laddning: S6 Edge levereras med inbyggd trådlös laddning och stöder både WPC- och PMA-lägen. Du kommer att kunna ladda din telefon varhelst en laddningsplatta är tillgänglig.
 • Snabb laddning: S6 Edge kräver bara 10 minuters laddning i upp till 4 timmars användning! För en full laddning från 0 till 100% tar det S6 Edge halva tiden jämfört med en iPhone 6 tar.
 • Kraftfulla kameror: S6 Edge har två kraftfulla kameror som innehåller avancerade funktioner som Auto-HDR, bildstabilisering och en IR-sensor som justerar kameran genom att upptäcka om du är inom eller utanför.
 • Samsung Gear VR: S6 Edge är kompatibel med den nya Samsung Gear VR som låter dig uppleva virtuell verklighet.
 • Samsung Pay: Samsung Pay är Samsungs svar på Apple Pay som avslöjades i september. Samsung Pay arbetar med 90% av detaljisterna, vilket är mer än NFC som bara arbetar med 10% av återförsäljare. Samsung Pay accepterar Visa, MasterCard, Bank of America, American Express, US Bank, Citi och JPMorgan Chase.

Relaterat: Samsung betalar säkerhet och användning

S6 Edge Price & Release Date

Samsung Galaxy S6 Edge är klar för en 10 april-release i de flesta länder runt om i världen och kommer att lanseras globalt efter 10 april. Priset för S6 Edge har ännu inte angetts.

Enligt våra uppskattningar kan priset för S6 Edge prissättas var som helst mellan $ 249 - 399 $ för 64 GB-versionen på ett tvåårskontrakt och mellan $ 849 och $ 1, 099 för en låst 64 GB-version.