Hur du inaktiverar iCloud Photo Link i iMessage medan du skickar flera foton

När du försöker skicka flera foton på iPhone, infogar meddelanden-appen en iCloud-länk till Foton istället för att bifoga faktiska foton i ditt meddelande. Nedan följer stegen för att inaktivera iCloud Photo Link i iMessages när du skickar flera foton.

Inaktivera iCloud Photo Link i iMessage

Standardbeteendet på iPhone när du skickar flera foton (fyra eller fler) med appen Meddelanden är att skicka en länk till fotona istället för att bifoga faktiska foton.

Detta ger ett alternativ för den person som får ditt meddelande att klicka på länken och ladda ner foton med både Cellular och WiFi Network.

Medan den här funktionen hjälper till att spara mobildata gillar den inte de som gillar att spara meddelanden och alla tillhörande foton och bilagor tillsammans.

En annan nackdel med denna funktion är att iCloud-länken till Photos bara fungerar under en begränsad tid och löper ut efter 30 dagar.

Detta innebär att dina mottagare inte kan komma åt fotona om de ville gå tillbaka till ditt meddelande och försökte öppna länken efter 30 dagar.

Inaktivera iCloud Photo Link i meddelanden App på iPhone

Appen iCloud Photo Link in Messages visas som standard bara när du har alternativet “iCloud Photo Sharing” aktiverat på din iPhone. Därför är det enklaste sättet att inaktivera iCloud Photo Link i meddelanden App på iPhone att inaktivera iCloud Photos.

1. Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Foton

2. Avaktivera alternativet för iCloud Photos på fotoskärmen genom att flytta väljaren till OFF-position.

Den här metoden är inte för dig, om du vill lagra foton på iCloud och inte vill stänga av iCloud-foton.

Lyckligtvis är det fortfarande möjligt att skicka faktiska foton via iMessages (även när du använder iCloud Photos) med hjälp av en lösning till Bypass iCloud Photo Link enligt nedan.

Bypassera iCloud Photo Link i iMessages

Det finns inget sätt att förhindra iPhone från att generera en iCloud-länk när alternativet för iCloud Photos är aktiverat, men det är möjligt att kringgå iCloud Photo Link i iMessages när du skickar foton.

Detta kan göras genom att öppna meddelanden-appen först, istället för att öppna foton-appen och försöka skicka foton med delningsfunktionen i meddelanden-appen.

1. Öppna meddelanden-appen på din iPhone.

2. Öppna ett nytt meddelande eller tryck på en befintlig meddelandetråd för den person du vill skicka foton till.

3. Skriv ditt meddelande och tryck på ikonen Mer > (se bild nedan)

4. Klicka sedan på Fotonikonen som finns i nedre appfältet. Om du inte ser den nedre appfältet, klicka på App Store-ikonen.

5. Beroende på ditt fall, klicka på "Senaste foton" eller "Alla foton" och välj de foton som du vill dela genom att trycka på dem.

När du väljer foton kommer du att se enskilda foton kopplas till meddelandekroppen istället för iCloud Photo-länken.

6. När alla foton har bifogats meddelandet, tryck på Skicka-knappen och alla faktiska valda foton skickas till din mottagare.