Hur man använder en iPhone för att publicera en bild på någons Facebook

Beroende på vilka Facebook-appar du använder finns det två sätt att lägga upp en bild direkt på en väns profil eller tidslinjesida. Om du använder appen Facebook Camera är det enda sättet att sätta en bild på dina kompisers tidslinjer att märka dem på bilden. Detta sätter det på deras tidslinjer och din på samma gång. Du kan också tagga vänner i Facebook-appen, men den här appen låter dig också lägga upp foton på en väns tidslinje utan taggning och utan att den visas på din egen tidslinje.

Inlägg direkt på någons tidslinje

Steg 1

Ladda ner Facebook-appen från App Store på din iPhone. Starta appen och logga in enligt uppmaningen eller tryck på "Anslut" -knappen om du tidigare har använt andra Facebook-appar.

Steg 2

Navigera till en väns tidslinje genom att trycka på ett namn i nyhetsflödet. Alternativt kan du trycka på knappen "Meny" i skärmens övre vänstra hörn och skriva din väns namn i "Sök" -fältet. Att trycka på ett namn på den här skärmen tar dig till din väns tidslinje.

Steg 3

Tryck på knappen "Dela foto" på din väns tidslinje. Du uppmanas att ge Facebook-appen åtkomst till dina foton innan du kan använda den här funktionen. Klicka på "Tillåt". Välj ett foto från din kamerarulle eller tryck på "Kamera" -ikonen för att ta en bild.

Steg 4

Tryck på "Kompositör" -knappen när du har valt ett foto. Den här knappen ser ut som en penna på ett papper.

Steg 5

Skriv ett meddelande om så önskas. Du kan också trycka på knappen "Plats" för att märka fotot med en plats eller trycka på knappen "Tagga" för att märka vänner på fotot.

Tryck på knappen "Lägg upp". Fotoet publiceras i din väns tidslinje.

Märka vänner med kameraappen

Steg 1

Ladda ner Facebook Camera-appen från App Store och öppna den på din iPhone. Logga in som du uppmanas eller tryck på "Anslut" -knappen för att logga in. Tryck på "Tillåt" när appen ber om åtkomst till dina iPhone-foton.

Steg 2

Tryck på ikonen "Kamera" för att ta en bild med appen. Fotot visas i det nedre högra hörnet som en miniatyrbild. Tryck på den miniatyrbilden för att välja den. Alternativt kan du välja ett foto i kamerarullen. Dina tre senaste bilderna visas högst upp på skärmen. Om du sveper fingret nedåt på skärmen avslöjas fler foton och du kan bläddra igenom alla dina foton.

Steg 3

Tryck på knappen "Kompositör" i det nedre högra hörnet efter att du har valt ett eller flera foton. Ett nytt inlägg öppnas redo för redigering. Skriv ett meddelande eller lägg till en plats om så önskas.

Tryck på "Tag" -knappen till vänster på skärmen och bläddra sedan i listan över vänner. Tryck på valfritt namn för att märka personen på fotot. Tryck på "Klar" och sedan "Lägg upp". Inlägget visas på din tidslinje och på tidslinjerna för alla taggade.